– Endelig er plata ferdig

Frontmann Julian Casablancas og The Strokes har våknet fra sin snart fem år lange dvale.

Julian Casablancas i The Strokes

Vokalist Julian Casablancas kunne lykkelig tvitre om ferdig innspilt plate.

Foto: Jack Plunkett/FRE / Ap

Det formidlet vokalisten via Twitter på onsdag.

– Det er ikke ute før om et par måneder ennå, det gjenstår litt miksing. Men nå er vi endelig ferdig med innspillingen - i går, faktisk, sier Casablancas.

The Strokes

The Strokes nærmer seg plateslipp - etter flere utsettelser.

Foto: Scanpix/AP

New York-bandet slo gjennom til de grader etter at de slapp debutalbumet "Is This It" i 2001. Kritikerne jublet og utgivelsen ble kåret til årets album både i Entertainment Weekly og TIME magazine.

Etter dette har The Strokes gjort suksess verden over med sin poppete indierock, og har sluppet ytterligere to studioalbum.

Etter turnéen som fulgte den siste utgivelsen, "First Impressions of Earth" i 2006, bestemte bandet derimot at de trengte en pause - på ubestemt tid.

Gjorde scenecomeback


Etter flere år med individuelle prosjekter, sto Julian Casablancas, Albert Hammond Jr, Nick Valensi, Nicolai Fraiture og Fab Moretti på samme scene for første gang på over fire år den niende juni i år.

Også da brukte bandet sosiale medier for å lette på sløret.

IS THIS IT - THE STROKES

Det store gjennombruddet: 'Is This It' fra 2006.

Den hemmelige konserten ble annonsert som en liten gåte på twittersida til bandet, og gutta spilte faktisk under navnet Venison på den lille London-klubben Dingwalls.

At bandet har jobbet med et nytt album, har ikke vært en hemmelighet. Releasedatoen ble opprinnelig satt til september, men bandet har utsatt denne for å perfeksjonere låtmaterialet.

– Første skikkelige samarbeidsprosjekt


Casablancas avslørte nylig i et intervju med NME at hans bandkamerater har fått adskillig friere tøyler nå enn tidligere.

– Dette er kanskje første gangen vi snakker om et reelt samarbeidsprosjekt, sier han.

The Strokes

Julian Casablancas og Albert Hammond Jr. fra The Strokes opptrer på hovedscenen under 'T in the Park'-festivalen i Skottland i 2006.

Foto: DAVID MOIR / REUTERS

– Jeg har ganske sterke meninger rundt det musikalske, så det var med intensjon jeg lot dem holde på litt for seg selv uten meg tilstede i rommet, uttalte vokalisten til ABC News om hans valg om å la resten av bandet få være mer delaktige.

– Samtidig har jeg også fått jobbet med vokalen i fred og ro.

Julian Casablancas anslo i sommer at albumet vil bli gitt ut 11. mars 2011. Da gjenstår det bare å se.

Kulturstrøm

 • Aniston fikk ikonpris

  Jennifer Aniston fikk den høythengende ikonprisen under årets People's Choice Awards i Los Angeles. «The Morning Show»-aktuelle Aniston sa i takketalen at dersom hun fortjener å bli sett på som et ikon, så skyldes det at hun har vært med i et ikonisk show, med en ikonisk gjeng – og med en ikonisk frisyre, spøkte «Friends»-stjernen, ifølge BBC.

  Jennifer Aniston
  Foto: Richard Shotwell / Scanpix
 • Emil spiller Edouard igjen

  Skuespiller Emil Johnsen og regissør Kjersti Horn setter opp Édouard Louis' bok «Hvem drepte faren min» på Det norske teatret. Stykket får tittelen «Kven drap far min» og har premiere 16. november. Emil Johnsen har tidigere spilt Louis i oppsetningen av «Farvel til Eddy Bellegueule» som enmannsteater i 2015.

  Skuespiller Emil Johnsen
  Foto: Fredrik Arff / Det norske teatret
 • – Vil ikke revurdere riving

  Kommunalminister Monica Mæland (H) mener det ikke er kommet noen nye momenter som tilsier en ny vurdering av riving av Y-blokka. Fylkesmannen har slått fast at rivingsvedtaket er lovlig, men har bedt regjeringen vurdere saken på nytt.