NRK Meny
Normal

The Stone Roses med ny singel

Torsdag kveld slapp det britiske rockebandet sin første singel på over 20 år.

US-2013-COACH

NY MUSIKK: Vokalist Ian Brown på scenen i 2013. I år opptrer han sammen med hele The Stone Roses i Manchester.

Foto: KEVIN WINTER / Afp

Det legendariske Manchester-bandet The Stone Roses slapp torsdag en ny singel. Det er den første musikken de slipper siden 1994, altså på over 20 år.

Singelen som har fått navnet «All for One», plukker opp igjen fra der bandet slapp i 1995, med gitarriff, optimistiske tekster og psykedelisk vokal.

Jublende fans

Den siste tiden har ryktene gått om at ny Stone Roses-musikk var på vei. Vokalist Ian Brown, gitarist John Squire, bassgitarist Mani og trommeslager Reni ble observert på vei til platestudio i London, og plakater med bandets sitron-logo dukket opp i Manchester i november i fjor, skriver BBC. Bandet bekreftet også at de skulle spille to konserter på Etihad Stadium i Manchester i 2016.

The Stone Roses

THE STONE ROSES: Den ikoniske forsiden til bandets selvtitulerte debutalbum fra 1989.

Da bandet torsdag klokka 21 skrev om slippet på sin egen Facebook-konto jublet fansen. Over 14.000 personer har likt innlegget, som også er delt nesten 4.000 ganger.

«Dette gir meg gåsehud», «Velkommen tilbake gutter», «Endelige noe bra gitarpop igjen», skriver Stone Roses-tilhengerne.

Samtidig har ikke den nye singelen tatt The Guardians anmelder storm.

«For å være ærlig føles singelen mer som en etterligning av bandet», skriver Tim Jonze i avisen.

The Stone Roses

ET AV DE BESTE: Mange mener denne gjengen står bak det beste britiske albumet siden The Beatles. Nå skal The Stone Roses sluppet musikk for første gang på over 20 år.

Foto: Promo

Mer musikk?

Allerede i 2011 snakket The Stone Roses om ny musikk. Ian Brown sa den gangen:

– Vi mimrer ikke. Vi jobber med nye sanger.

Likevel, det kom ingenting. I fjor sa Mani at bandet hadde jobbet med materialet og at et nytt album var på vei, men det var fortsatt stille fra bandet.

Det er ikke klart om «All for One» betyr at det vil komme et nytt album fra Manchester-rockerne.

Det vil i hvert fall være en sensasjon, da The Stone Roses ikke har sluppet en plate siden «The Second Coming» i 1994.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP