The Stone Roses gjenforenes

Etter femten års stillhet gjør det britiske rockebandet comeback.

The Stone Roses

Gammelt uvennskap er lagt til side. Nå blir det gjenforening av The Stone Roses.

Foto: Promo

Under en pressekonferanse i London i ettermiddag annonserte originalbesetningen at The Stone Roses gjenforenes for en verdensturné i 2012.

Ian Brown på Reading Festival 2009

Ian Brown har etter bruddet i The Stone Roses hatt sin egen solokarriere. Her under Reading-festivalen i 2009.

Foto: Joel Ryan / AP
John Squire, Stone Roses

John Squire har i tiden etter The Stone Roses starta bandet The Seahorses, gitt ut to soloalbum og blitt en anerkjent kunstmaler.

Foto: Masao Nakagami / Wikipedia Commons
Marius Asp

Marius Asp i Lydverket mener The Stone Roses har spilt en viktig rolle i britisk rockehistorie.

Bandet fra Manchester skal spille to konserter i hjembyen 29. og 30. juni. Så står resten av verden for tur.

– Noe magisk skjer når vi fire er i et rom sammen. Det er vanskelig å forklare hva, sa bassist Gary «Mani» Mounfield under pressekonferansen, ifølge BBC.

Begravd stridsøksa

Frontfigurene Ian Brown og John Squire har dermed klart å begrave stridsøksa i konflikten som beskrives som en av de bitreste i rockens historie.

Etter at bandet gikk i oppløsning i 1996 hadde de gamle bestevennene knapt snakket sammen, før de tidligere i år møttes i begravelsen til Mounfields mor.

Ikke lenge etter ble det både klemmer og klapp på skuldra mens de mintes gamle dager, ifølge The Sun.

– Vi må se det an. Jeg er fornøyd hvis det varer tolv måneder, sa trommeslager Alan «Reni» Wren i dag på spørsmål om gjenforeningens varighet.

Uvisst om ny plate

Det ble ikke sagt noe om planer om å spille inn nytt album under dagens pressekonferanse. The Stone Roses ble dannet i 1983, men rakk bare å gi ut to plater.

Bandet var en del av indierockbølgen som skyllet ut av Manchester og ut over Storbritannia på slutten av 80- og starten av 90-tallet.

– At de har vært et svært innflytelsesrikt band de siste 20 årene er det ingen som helst tvil om. Det spørs vel om for eksempel Oasis, slik verden kjenner dem, hadde eksistert uten The Stone Roses, sier redaktør og anmelder i NRK Lydverket, Marius Asp.

Detaljer om verdensturneen ble ikke gitt under pressekonferansen. Det er derfor ennå ikke klart om The Stone Roses tar turen innom Norge.

«Love Spreads» fra november 1994 ble nummer to på listene i England, og er den eneste låta til The Stone Roses som har vært inne blant topp 100 på Billboard-lista i USA:

LES OGSÅ:

Se Noel Gallagher fra Oasis snakke om The Stone Roses som inspirasjonskilde:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Sier han var smittet av korona

  Den italienske sangeren Andrea Bocelli sier at han ble smittet av koronaviruset, men nå er friskmeldt. Bocelli sang alene i katedralen Duomo i Milano 12. april for å glede et koronastengt land. Da hadde han en måned tidligere fått påvist smitte.

  Andrea Bocelli and David Foster: My Christmas
  Foto: Photography by Giovanni de Sandr
 • – Befriende å gaule det ut

  Det å sette ord på følelsene, er ikke lett. Selv ikke for en som lever av det, forteller Marie Ulven, kjent som artisten og låtskriveren Girl in Red, til Kulturstripa. Det løsnet da hun laget sin versjon av Maggie Rogers` låt «Say It» for strømmetjenesten Spotify.

  girl in red