The Police til Live Earth

The Police topper plakaten under en av Live Earth-konsertene i sommer.

The Police bekrefter gjenforeningsturné med konsert på Whiskey a Go-Go i Hollywood
Foto: Scanpix / AFP

 

The Smashing Pumpkins
Foto: Foto Helge Hansen / Scanpix

Les også: Globale oppvarmingsband

Les også: Bekrefter turné

The Police, Bon Jovi og The Smashing Pumpkins topper plakaten på Live Earth-konserten i New York i juli.

Miljøkonserter

Live Earth - USAs tidligere visepresident Al Gores verdensomspennende miljøkonserter - finner sted i London, Shanghai, Johannesburg, Sydney, Tokyo, Rio de Janeiro og i USA.

Også artister som Alicia Keys, Melissa Etheridge, Roger Waters, Kelly Clarkson, Kanye West og Akon vil stå på scenen på Giants stadion utenfor New York lørdag 7. juli.

To milliarder publikummere?

Mer enn hundre artister og grupper over hele verden vil opptre i løpet av den 24 timer lange begivenheten, og arrangørene håper på å nå et publikum på mer enn to milliarder via TV, radio og internett.

- Vi håper Live Earth er startskuddet for en massiv innsats for folkeopplysningen og et vendepunkt som får regjeringer og store selskaper til å engasjere seg i å løse klimakrisen, sier Al Gore i en pressemelding.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • DN går til søksmål mot Retriever

  Avisen Dagens Næringsliv (DN) saksøker medieovervåkingstjenesten Retriever fordi de mener selskapet driver med ulovlig medieovervåking. DN hevder at Retriever, som er eid av nyhetsbyråene TT og NTB, driver med ulovlig distribusjon av medieinnhold, mediearkiv og medieanalyse av DNs innhold, ifølge Medier24. Retriever mener på sin side at DN nekter å inngå en ny avtale med like vilkår som konkurrentene. DNs søsterselskap Mynewsdesk er også en medieovervåkingstjeneste og konkurrent med Retriever, skriver NTB.

 • – Det er veldig ubehagelig

  Det mener NRKs kunstkritiker om den norske kunstneren Vanessa Bairds utstilling på galleriet OSL i Oslo. Den tar utgangspunkt i portretter av maleren Peter Paul Rubens, med øyne påklistret. Samtidig er Bairds verk «You Are Something Else» (bildet) som i vinter hang på Kunstnernes Hus i Oslo, utstilt på kunstmuseet Kode i Bergen. Verket består av groteske pastelltegninger av selvmord, overgrep og flyktninger i vannmasser. – Jeg tror hun vil vise hvordan umenneskeliggjøring fratar oss evnen til identifikasjon, sier kritiker Mona Pahle Bjerke i sin kunstanmeldelse i NRK Nyhetsmorgen.

  Vanessa Bairds utstilling på Kunstnernes Hus i Oslo
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Tre norske bøker på prestisjeliste

  Maja Lundes «Bienes historie», Vigdis Hjorths «Et norsk hus» og Lars Myttings «Svøm med dem som drukner» er på langlisten til å få International Dublin Literary Award 2019, som regnes blant verdens mest prestisjetunge. Bibliotekarer fra hele verden har nominert bøker som enten er oversatt til eller skrevet på engelsk. De norske forfatterne er nominert i selskap med blant andre Paul Auster, Édouard Louis, og Joyce Carol Oates. (NTB)

  Maja Lunde
  Foto: Torstein Bøe / NTB Tema