Hopp til innhold

The Pogues til Norge

– Det at Shane MacGowan er tilbake bak mikrofonstativet er spesielt gledelig.

The Pogues på Roseland Ballroom 13. mars 2009 i New York.

The Pogues under en konsert på Roseland Ballroom i New York. 13. mars i år.

Foto: Stephen Lovekin / AFP

Shane MacGowan

Shane MacGowans alkoholproblemer førte til at han ble sparket fra sitt band The Pogues. Edru var han heller ikke da NTB traff ham i Dublin for en samtale om hans første soloalbum «The Snake».

Foto: Thursfield, Peter / Scanpix

Union Scene i Drammen får besøk av The Pogues som lander i landet med originalbesetningen – for første gang på 20 år.

20. august står bandet på scenen i Drammen.

Eksklusivt

Bandet skal kun spille på Union Scene her til lands, melder arrangørene.

– Det at Shane MacGowan er tilbake bak mikrofonstativet – etter sigende i bedre form enn på lenge – er spesielt gledelig, og det som gjør dette til en unik begivenhet, ikke bare i Drammen, men for alle svorne Pogues-fans her til lands, sier produsent Thomas Innstø i en pressemelding.

Bandet fikk fin mottakelse da de tidligere i år turnerte USA.

- En begivenhet

The Pogues startet opp i 1982 og gjorde seg raskt bemerket med sin blanding av irsk tradisjonsmusikk og punk.

Siden oppstarten har de gitt ut ni studioalbum og en rekke samleplater, og ikke minst levert en udødelig julelåt: «Fairytale of New York».

– Bare det å få se The Pogues med MacGowan her til lands, er en begivenhet. At det i tillegg skjer her i Drammen og på Union Scene gjør meg både stolt og rørt. Dette blir legendarisk, sier Innstø videre.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober