The Pogues til Norge

– Det at Shane MacGowan er tilbake bak mikrofonstativet er spesielt gledelig.

The Pogues på Roseland Ballroom 13. mars 2009 i New York.

The Pogues under en konsert på Roseland Ballroom i New York. 13. mars i år.

Foto: Stephen Lovekin / AFP

Shane MacGowan

Shane MacGowans alkoholproblemer førte til at han ble sparket fra sitt band The Pogues. Edru var han heller ikke da NTB traff ham i Dublin for en samtale om hans første soloalbum «The Snake».

Foto: Thursfield, Peter / Scanpix

Union Scene i Drammen får besøk av The Pogues som lander i landet med originalbesetningen – for første gang på 20 år.

20. august står bandet på scenen i Drammen.

Eksklusivt

Bandet skal kun spille på Union Scene her til lands, melder arrangørene.

– Det at Shane MacGowan er tilbake bak mikrofonstativet – etter sigende i bedre form enn på lenge – er spesielt gledelig, og det som gjør dette til en unik begivenhet, ikke bare i Drammen, men for alle svorne Pogues-fans her til lands, sier produsent Thomas Innstø i en pressemelding.

Bandet fikk fin mottakelse da de tidligere i år turnerte USA.

- En begivenhet

The Pogues startet opp i 1982 og gjorde seg raskt bemerket med sin blanding av irsk tradisjonsmusikk og punk.

Siden oppstarten har de gitt ut ni studioalbum og en rekke samleplater, og ikke minst levert en udødelig julelåt: «Fairytale of New York».

– Bare det å få se The Pogues med MacGowan her til lands, er en begivenhet. At det i tillegg skjer her i Drammen og på Union Scene gjør meg både stolt og rørt. Dette blir legendarisk, sier Innstø videre.

Kulturstrøm

 • Hvem vinner Amanda?

  Lørdag kveld er det duket for norske filmpriser under Amanda-showet i Haugesund. Flest nominasjoner har Hans Petter Molands film «Ut og stjæle hester» (10). Nominert for beste kvinnelig hovedrolle er Pia Tjelta, Ine Marie Wilmann og Ines Høysæter Asserson. Herrene som kan vinne er Jon Ranes (bildet), Tobias Santelmann og Preben Hodneland.

  Jon Ranes
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Hamar Arbeiderblad hacket

  Ukjente hackere overtok forsida til Hamar Arbeiderblads nettutgave fredag kveld, skriver medier24. Et bilde og teksten «Fuck ISIS - Stop the Waar» møtte leserne. Sjefredaktør Carsten Bleness sier avisa raskt fikk fjernet plakaten, og at de nå jobber med å styrke egen sikkerhet.

 • Operaverden delt om Domingo

  De store operahusene verden rundt avventer videre gransking av påstandene mot tenorstjernen Plácido Domingo om seksuell trakassering. Ni kvinner hevder Domingo har forlangt sex i bytte for oppdrag. Flere kvinner har også uttrykt støtte til Domingo.

  Sexual Misconduct Placido Domingo
  Foto: Bernat Armangue / AP