Hopp til innhold

The Love Guru (1)

Mike Myers i "The Love Guru".
Foto: Photography by: George Kraychyk

Gudene skal vite at Mike Myers har gitt meg mang en latter opp igjennom årene. Desto verre er det å slå fast at mannen har gått på en skikkelig trist blemme. ”The Love Guru” er et vanvittig feilskjær, en ekstrem tabbe, et stygt misfoster.

Det smerter å sitte i salen å se hva Myers tror er morsomt anno 2008. Denne filmen er ikke morsom, bare sørgelig. Og dette kommer fra en anmelder som vanligvis liker tullefilmer. Men nå er grensen nådd!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Feilkalkulert vits

Filmens største problem er at selve hovedfiguren er en stor miss. Guru Pitka er en feilkalkulert vits. Myers forsøker kanskje å kanalisere Peter Sellers, men fremstår som en stakkarslig amatør som får ”Karl & Co” til å se ut som Monty Python.

Han spiller en hvit indisk guru som får i oppdrag å redde kjærlighetslivet til en kanadisk ishockey-spiller, slik at laget kan vinne Stanley Cup.

Spiller dårlig

Men historien er totalt verdiløs. Her er det ingen å bry seg om, ingen å le av eller le med. Justin Timberlake har ingen komisk timing som hockey-konkurrent Jacques ”Le Coq” Grande. Jessica Alba spiller rett og slett dårlig som hockeylagets eier Jane Bullard.

Og filmens hinting om romantikk mellom Jane og Guru Pitka er en så ekstrem usannsynlighet at det får hele filmen til å virke som Mike Myers sin egen egotripp.

Dyppet i urin

Det er besynderlig hvordan Mike Myers har driti på draget her. ”The Love Guru” vil nemlig ha deg til å le av vitsing med bæsj, tiss og promp. Filmen kan blant annet by på en slåsskamp med mopper dyppet i urin. Det er mulig små barn vil synes dette er veldig morsomt, men aldersgrensen er en hindring.

Om regissør Marco Schnabel hadde kuttet ned filmen med 80 minutter, kunne dette blitt presentert som litt slem barne-tv-underholdning. Men 90 minutter av dette er så godt som en kriminell handling mot verdens kinogjengere.

Filmens morsomste øyeblikk er et enslig uttak akkurat når rulleteksten starter, men da er alt for sent.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP