Hopp til innhold

Analogt møter digitalt

I spillet Eye of Judgement bruker du vanlige papirkort i spillet. PS3-kameraet leser hvilket kort du legger.

The Eye of Judgement
Foto: SCEI

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

The Eye of Judgement er det første spillet som på denne måten benytter Playstation Eye på PS3. Spillet er et samarbeid mellom kortprodusenten Hasbro og Sony.

9 Fields Battle Mat

Spillbrettet heter 9 Fields Battle Mat og har 9 felt som du kan erobre. På hvert kort er det forkjellige svarte felt som i praksis fungerer som en strek-kode. Playstation Eye-kameraet leser koden, og kampen er i gang på skjermen.

Spillet lanseres med 30 kort med forskjellig effekt og figurer. Etter hvert kan man kjøpe flere kort med forskjellige temaer. På denne måten håper Hasbro/Sony å gå inn på markedet for både spillentusiaster og kortsamlere.

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober