Får orden på økonomien

Fjorårets vinnere av Melodi Grand Prix junior "The BlackSheeps" blir aksjeselskap.

The Black Sheeps

Mellom 70 og 80 konsertarrangører har bedt 'The Black Sheeps' om å komme på besøk i sommer.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

På grunn av stor pågang fra konsertarrangører og festivaler vil foreldrene deres sette økonomien i system.

LES OM BANDMEDLEMMENE HER: The BlackSheeps

SE VIDEO:

Video nsps_upload_2008_10_24_12_49_14_35.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Frikortene deres er snart brukt opp nå, så nå må vi ordne dette på en bra måte, sier BlackSheeps-pappa og manager Arild Johnsen.

Flust av spillejobber

- I sommer skal vi spille på Bukta-festivalen i Tromsø, Stavern-festivalen, Skippagurra-festivalen i Tana, Midnattsrocken i Lakselv. For å nevne noen, sier Johnsen.

Dette er bare noen av de minst tyve stedene bandet skal innom denne festivalsommeren. Mellom 70 og 80 konsertarrangører har bedt dem om å komme på besøk.

SE VIDEO: Fra skoleelev til Spellemann

Storbutikk

Bandet til fjorårets vinnere av Melodi Grand Prix junior har blitt storbutikk. Derfor ser foreldrene seg nødt til å lage et eget aksjeselskap for bandet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arild Johnsen ja nieida Agnete

- Med all den spillingen de gjør så tjener de jo penger også, så den biten må vi få folk til å ta godt vare på, sier BlackSheeps-pappa Arild Johnsen.

Foto: Mette Ballovara / NRK

Arild Johnsen får flere telefoner fra ivrige konsertarrangører daglig, og er blitt vant med å videresende e-poster til booking-selskapet. Alt har blitt snudd opp ned for det som egentlig var et lite ungdomsband fra Nesseby i Øst-Finnmark.

- Dette kan tegne seg til å bli noe stort. Så nå må vi få ting på stell, sier Johnsen.

LES OGSÅ:

Suveren seier til samisk rock

Har signert platekontrakt

Kulturstrøm

 • Godt turnéår for Ed Sheeran

  Ed Sheeran tente inn meir pengar på sin turné i år enn nokon annan har gjort på 30 år, ifølgje New Musical Express. Over 4,8 millionar billettar blei selde til «Divide»-turneen. Til saman svarar dette til 432 millionar amerikanske dollar. Tala kjem frå Pollstar, som har målt konsertbillettsal kvart år sidan 1988. Sheeran er også den tredje best betalte musikaren i 2018, berre slått av Coldplay og U2.

  Ed Sheeran
  Foto: MARK BLINCH / NTB Tema
 • Mulig ny nasjonalpark i gammel skog

  Like utenfor Oslo ligger Østmarka, som kan bli ny nasjonalpark i Norge. Idéen er gammel, men det var miljø- og klimaminister Ola Elvestuen som ba om vurdering i vår. Nå er fylkesmannens rapport klar. Den sier at Østmarka inneholder så mye biologisk gammel skog på så store områder at det er aktuelt med nasjonalpark. – Vår vurdering er at naturverdiene er store nok til at Østmarka oppfyller kravene, sier fylkesmiljøvernsjef Ellen Lien i en pressemelding. Neste steg i prosessen er konsekvensutredning og høringsrunde med dem som bruker skogen.

  Østmarka
  Foto: Nina Alida Nordbø / NRK

Flere kulturnyheter