Normal

Får orden på økonomien

Fjorårets vinnere av Melodi Grand Prix junior "The BlackSheeps" blir aksjeselskap.

The Black Sheeps

Mellom 70 og 80 konsertarrangører har bedt 'The Black Sheeps' om å komme på besøk i sommer.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

På grunn av stor pågang fra konsertarrangører og festivaler vil foreldrene deres sette økonomien i system.

LES OM BANDMEDLEMMENE HER: The BlackSheeps

SE VIDEO:

Video nsps_upload_2008_10_24_12_49_14_35.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Frikortene deres er snart brukt opp nå, så nå må vi ordne dette på en bra måte, sier BlackSheeps-pappa og manager Arild Johnsen.

Flust av spillejobber

- I sommer skal vi spille på Bukta-festivalen i Tromsø, Stavern-festivalen, Skippagurra-festivalen i Tana, Midnattsrocken i Lakselv. For å nevne noen, sier Johnsen.

Dette er bare noen av de minst tyve stedene bandet skal innom denne festivalsommeren. Mellom 70 og 80 konsertarrangører har bedt dem om å komme på besøk.

SE VIDEO: Fra skoleelev til Spellemann

Storbutikk

Bandet til fjorårets vinnere av Melodi Grand Prix junior har blitt storbutikk. Derfor ser foreldrene seg nødt til å lage et eget aksjeselskap for bandet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arild Johnsen ja nieida Agnete

- Med all den spillingen de gjør så tjener de jo penger også, så den biten må vi få folk til å ta godt vare på, sier BlackSheeps-pappa Arild Johnsen.

Foto: Mette Ballovara / NRK

Arild Johnsen får flere telefoner fra ivrige konsertarrangører daglig, og er blitt vant med å videresende e-poster til booking-selskapet. Alt har blitt snudd opp ned for det som egentlig var et lite ungdomsband fra Nesseby i Øst-Finnmark.

- Dette kan tegne seg til å bli noe stort. Så nå må vi få ting på stell, sier Johnsen.

LES OGSÅ:

Suveren seier til samisk rock

Har signert platekontrakt

Kulturstrøm

 • Dato klar for Downton Abbey-filmen

  Deadline.com og en rekke andre amerikanske medier melder at datoen for når Downton Abbey-filmen kommer er klar: 20. September, 2019. Downton Abbey-TV-serien er et historisk drama som er sendt i over 100 land og har vunnet en rekke priser.

  Downton Abbey
  Foto: Carnival Film & Television Ltd
 • – Det var virkelig på tide

  «Stille lys» er den første retrospektive utstillingen av bildene til Morten Krogvold. – Han er en bauta i norsk fotografi, sier NRKs kunstanmelder, som er spesielt fascinert av portrettene. Haugar Vestfold Kunstmuseum stiller også ut skildringer av kvinner i Afrika og Sør-Amerika og mange av landskapsfotografiene hans. Her kan du høre anmeldelsen til Mona Pahle Bjerke. Og her kan du høre et dypdykk i utstillingen i Kulturreportasjen på P2.

  Frosset kristus i regn av Morten Krogvold
  Foto: Morten Krogvold
 • Saksøkt for kjønnsdiskriminering

  Ein tidlegare tilsett hevdar at kvinner blir betalt mindre og at Spotify driv med systematisk kjønnsdiskriminering. Ho hevdar også at salssjefen i USA arrangerte fuktige gutteturar til Sundance Film-Festival, og ekskluderte kvinner som var betre kvalifisert, melder Variety. Spotify seier dei ikkje kjenner seg igjen i skuldingane.

  SPOTIFY-IPO/
  Foto: DADO RUVIC / Reuters