Hopp til innhold

The Beatles webkamera

Her finner du webkamera fra noen historiske Beatles-steder.

Abbey Road webcam

Abbey Road (The Beatles)
Foto: EMI / Apple Corps

Se bilder fra det legendariske gangfeltet der The Beatles tok bildet til coveret på Abbey Road-platen. På dagtid er det stor trafikk her, og av og til kan du se folk som krysser gata på "Beatles-måten", - ofte for å la seg selv avfotografere i Beatles fotspor.

Abbey Road webcam  

Mathew Street (The Cavern Club)

The Cavern Club
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Disse tre webkameraene er plassert i Mathew Street, der Cavern Club ligger. Her debuterte The Quarrymen med John Lennon i 7. august 1957, og uka etter spilte Ringo Starr med Eddie Clayton Skiffle group. 24. januar 1958 debuterte Paul McCartney med The Quarrymen, og George Harrison gjorde sin første opptreden med The Beatles her i 1961. The Beatles spilte nærmere 300 ganger på Cavern Club mellom 1961 og 1963.

Mathew Street webcam

 Har du tips om flere Beatles-relaterte webkamera, send oss en mail til norgesglasset@nrk.no .

 

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober