50 år på beachen

Pop-veteranene «The Beach Boys» kan feire 50 år som band. I kveld lover de å skape «Good Vibrations» i Oslo.

The Beach Boys intervjues i forkant av konsert i Oslo, 310712.

The Beach Boys besøker Norge

Ganske gråhåra er de blitt. En viss antydning til gammelmannshumor er også å spore under intervjuet. Det er peking og råfliring - spesielt av den som ikke helt evner å høre spørsmålene reporteren stiller. Men, de bedyrer at de fremdeles er gode venner. Til tross for å ha saksøkt hverandre gjentatte ganger de siste årene.

– Musikken vår vil leve i flere hundre år

Beach Boys

The Beach Boys. Den gang da.

Foto: SCANPIX

Alderen har satt sine spor på pop-veteranene, men de mener musikken de har skapt, og som Sør-Californiske omgivelser inspirerte dem til å lage, vil leve lenge ennå.

– Sanger som «California Girls» og «Good vibration» vil kanskje leve i flere hundre år ennå, sier Mike Love, som i dag er vokalist og frontfigur i bandet.

– Hvor lenge skal dere fortsette å spille?

– Vi skal spille til «the end of time», sier gitarist David Marks.

T-skjorte fra Norge

Al Jardine fra The Beach Boys

Alan Jardine med t-skjorte fra Radio Grenland

Foto: Terje Haugnes / NRK

Latteren sitter løst, og gleden av å ennå kunne spille sammen etter så mange år er tydelig til stede hos The Beach Boys-medlemmene, som tirsdag spiller i Oslo Spektrum.

Brian Wilson lover å spille både «Good vibrations» og «California girls» når de står på scenen i Oslo. Sist de spilte sammen i Norge i 1993, den gangen i Skien, hadde de det så gøy at Alan Jardine i dag bærer en t-skjorte han fikk den gangen med påskrift «Radio Grenland».

– Jeg har den på meg som en «tribute» til Norge, fordi vi hadde det så gøy her.

Se hele hele det uredigerte intervjuet med The Beach Boys her:

Beach Boys spiller i Oslo, 31. juli 2012. Intervjuet av Eirik Berg.

Beach Boys i Oslo 2012

50 år som band

Bandet er ute på verdensturne og feirer samtidig 50 år som band.

– Forskjellen fra den gangen for 50 år siden, er at vi nå er sammen i en slags reunion-situasjon. Vi kommer også med et nytt album, «That's why God made the Radio», sier Mike Love.

Og på spørsmålet om de gleder seg til å spille i kveld svarer Bruce Johnston:

–Jeg vet at dette er blonde jenters hjemland og gleder meg til å spille i kveld.

Om han fremdeles skulle ønske at de alle var «California Girls», vites ikke.

Kulturstrøm

 • Kvinnelig forfatter var tre menn

  Fredag kveld mottok forfatter Carmen Mola en litteraturpris i sitt hjemland, Spania. Men da Mola kom for å motta prisen, var det ikke én kvinne, men tre menn, som entret scenen. Jorge Díaz, Agustín Martínez og Antonio Mercero har nemlig skrevet alle bøkene under et kvinnelig pseudonym.

  Prisen var på én million euro, og ble tildelt forfatteren for hennes spennende krimbøker, ofte med en sterk kvinnelig hovedrolle. De tre forfatterne bak bøkene sa under utdelingen at de ikke la så mye vekt på at de brukte et kvinnelig pseudonym, skriver Washington Post.

  Forfattertrioen Jorge Díaz, Agustín Martínez og Antonio Mercero skriver under navnet Carmen Mola.
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • TV-spesial med Adele hos Oprah

  Den britiske superstjernen Adele får et eget to timers TV-program på amerikanske CBS i forkant av sitt nye album «30», som lanseres i midten av november. Programmet vil bestå av en konsert med de nye låtene, samt et intervju med Oprah Winfrey, skriver Variety.