Test deg selv på nett

Er du en god partner? Drikker du for mye? Leser du for mye Se og Hør? Finn ut mer om deg selv på Internett.

Kyss
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Ifølge nyere testing er jeg en halvdum mann uten stor greie på klesvask, men som absolutt er til å stole på som øyenvitne i en krimsak. Jeg er i tillegg en relativt dårlig partner, som kan en del om musikk, men som ikke følger nok med i sladderpressen.

Ja, det er helt utrolig hva man kan finne ut ved å bruke internett. Og er du interessert i å bli bedre kjent med deg selv eller bare vil underholdes i noen minutter er ”Test deg selv”-testene på nettet geniale.

Test kjærligheten

Men testene varierer veldig i kvalitet og seriøsitet. La oss ta den mest nærliggende først. NRKs egen kjærlighetstest Test kjærligheten  er en faglig gjennomarbeidet test, man godt kan stole på. Vi sier ikke at den er 100 prosent, men den kan godt gi deg en pekepinn på hvordan du er som partner.

Et annet felt mange liker å teste seg i er intelligens. NRKs  Test din IQ , den internasjonale  iqtest.com  eller denne mensatesten  er noen av mange slike på nettet.

Lurer du på om du kan ha utviklet spisforstyrrelse, er alkoholiker, lider av diabetes eller er avhengig av nikotin. En rekke helserelaterte tester finner du på denne nettsiden: netdoctor.co.uk

De mer useriøse

Giftemålstest
Foto: Skjermdump

Noen tastetrykk unna er også det vi liker å kalle ukebladtester. Hvor mange ganger kommer du til å gifte deg? Er du en sexgud? og Er du en nerd?  er vanlige navn på slike. Disse er vel ikke alltid til å stole fullt og helt på. En vi derimot liker bedre er denne:  Kan du vaske klær? og testen der du finner ut om du er et bra eller dårlig øyenvitne .

Quizer

I tillegg til de mer vanlige testene har vi enorme mengder Quizer på nettet. Her får du ikke en konklusjon til slutt, men kun et resultat gjerne i form av antall riktig besvarte spørsmål.

Jon Almaas nyhetsquiz
Foto: NRK

Noen populære Quizer hos NRK er musikkquizen Popquiz, spørreleken Jons NyhetsQuiz der man må ha fulgt med i nyhetsbildet den siste uka, Pyramidespillet og Filmpyramiden.

Går man utenfor NRKs univers finner vi quizer som Følger du med på sladder- testen og Flåklypaquiz .

Ingen av disse testene eller quizene som fanget din oppmerksomhet? Vel, da får du heller  lage din egen quiz .

Kulturstrøm

 • Artisten Adele avlyser: – Halve teamet har korona

  Artisten Adele avlyser den første av sine planlagte weekend show som hun skulle ha i Las Vegas fredag 21. januar.

  – Halve teamet mitt har korona og det er umulig å fullføre showet, deler hun i en video på Instagram.

  Hun legger til at det også har vært leveringsproblemer til showet, skriver BBC.

  Adele ba også om unnskyldning til fansen som allerede hadde kommet til Las Vegas for helgen.

  – Jeg beklager at dette skjer i siste øyeblikk. Jeg er opprørt, flau og lei meg for alle som måtte reise hjem igjen, sier artisten.

  Hun er fast bestemt på at konserter skal det bli, frem i tid.

  – Vi jobber med å finne nye datoer nå, og jeg skal gjennomføre showet mitt, sier hun.

  Mange av fansen har støttet avgjørelsen hennes, mens andre er rasende over at hun avlyste 24 timer før konserten skulle finne sted.

  Artisten Adele kunngjorde på sin Instagram konto at hun måtte avlyse en lenge planlagt konsert etter at halve teamet hennes er smittet av korona.
  Foto: skjermdump Adele/Instagram
 • Knallgod science fiction

  – Med sin virkelighetsnære fremstilling av teknologi og fysikk, samt et interessant galleri av rollefigurer, har «The Expanse» satt en ny standard for hva vi kan forvente av sci-fi i TV-ruta, skriver seriekritiker Marte Hedenstad om den sjette og siste sesongen. Hun gir den terningkast 5 hos Filmpolitiet.

  SISTE REIS: Mannskapet ombord på Rocinante i den siste sesongen av «The Expanse».
  Foto: Amazon Prime Video.