Test deg selv på nett

Er du en god partner? Drikker du for mye? Leser du for mye Se og Hør? Finn ut mer om deg selv på Internett.

Kyss
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Ifølge nyere testing er jeg en halvdum mann uten stor greie på klesvask, men som absolutt er til å stole på som øyenvitne i en krimsak. Jeg er i tillegg en relativt dårlig partner, som kan en del om musikk, men som ikke følger nok med i sladderpressen.

Ja, det er helt utrolig hva man kan finne ut ved å bruke internett. Og er du interessert i å bli bedre kjent med deg selv eller bare vil underholdes i noen minutter er ”Test deg selv”-testene på nettet geniale.

Test kjærligheten

Men testene varierer veldig i kvalitet og seriøsitet. La oss ta den mest nærliggende først. NRKs egen kjærlighetstest Test kjærligheten  er en faglig gjennomarbeidet test, man godt kan stole på. Vi sier ikke at den er 100 prosent, men den kan godt gi deg en pekepinn på hvordan du er som partner.

Et annet felt mange liker å teste seg i er intelligens. NRKs  Test din IQ , den internasjonale  iqtest.com  eller denne mensatesten  er noen av mange slike på nettet.

Lurer du på om du kan ha utviklet spisforstyrrelse, er alkoholiker, lider av diabetes eller er avhengig av nikotin. En rekke helserelaterte tester finner du på denne nettsiden: netdoctor.co.uk

De mer useriøse

Giftemålstest
Foto: Skjermdump

Noen tastetrykk unna er også det vi liker å kalle ukebladtester. Hvor mange ganger kommer du til å gifte deg? Er du en sexgud? og Er du en nerd?  er vanlige navn på slike. Disse er vel ikke alltid til å stole fullt og helt på. En vi derimot liker bedre er denne:  Kan du vaske klær? og testen der du finner ut om du er et bra eller dårlig øyenvitne .

Quizer

I tillegg til de mer vanlige testene har vi enorme mengder Quizer på nettet. Her får du ikke en konklusjon til slutt, men kun et resultat gjerne i form av antall riktig besvarte spørsmål.

Jon Almaas nyhetsquiz
Foto: NRK

Noen populære Quizer hos NRK er musikkquizen Popquiz, spørreleken Jons NyhetsQuiz der man må ha fulgt med i nyhetsbildet den siste uka, Pyramidespillet og Filmpyramiden.

Går man utenfor NRKs univers finner vi quizer som Følger du med på sladder- testen og Flåklypaquiz .

Ingen av disse testene eller quizene som fanget din oppmerksomhet? Vel, da får du heller  lage din egen quiz .

Kulturstrøm

  • Vikingskip grunnstøytte på Ulefoss

    Vikingskipet Gaia frå Sandefjord gjekk i dag på grunn i Telemarkskanalen nær Ulefoss. Ingen blei skadde i grunnstøytinga, og skipet får no hjelp for å kome laus, skriv Varden. Fire vikingskip siglar no opp Telemarkskanalen for å markere Vikingveka.