Dette trenger du
100 g smør, smeltet
15 store kjeks, digestive,knust til fine smuler
2 ss sukker, gjerne demerara sukker
2 sitroner
225 g philadelphia eller kremost naturelle
100 g sukker
200 g creme fraiche
terteform, 20-22 cm, med løs bunn
250 g friske bær etter ønske, f.eks. bringebær, jordbær, blåbær, rips
5 ss frosne bringebær
sukker
Slik gjør du
Bland knuste kjeks med smør og sukker. Smør terteformen med litt olje eller formfett.
Trykk kjeksblandingen godt ut i formen med baksiden på en skje. La tertebunnen stå kaldt mens du lager fyllet.
Riv skallet av 1 sitron og press saften. Rør sammen ost, sukker og sitronskall til en glatt masse. Bruk gjerne en food processor. Tilsett sitronsaften gradvis til blandingen blir tykk og kremet.
Ha det over i en bolle og vend inn creme fraichen. Fyll ostekremen over i tertebunnene og glatt over toppen med en kniv.
La terten stå kaldt minst 2-3 timer før servering.
Tin de frosne bærene og "kjør" dem i en hurtigmikser sammen med litt sukker.Tilsett mer sukker om nødvendig.
Gni bringebærsausen gjennom en sikt hvis du ikke vil ha med frøene.
Rens bærene, del jordbærene i fire og bland bærene sammen med sausen. Fordel bærsalaten over terten rett før servering.