Terrorklage fikk ikke støtte

Kringkastingsrådet roste NRK-programmet «Ikke gjør dette hjemme» som har fått kritikk for å mane til terror og dårlig oppførsel.

Video Lager Satans mor på badet

'Ikke gjør dette hjemme' er et program som ikke tråkker over noen grenser, i følge K-rådet.

Programmet «Ikke gjør dette hjemme» sammenlignes med amerikanske «Mythbusters» som er en slags blanding av underholdning og eksperimentering.

Programlederne sender blant annet opp fyrverkeri innendørs og sprenger hermetikkbokser på komfyren.

Klageren mente at programmet i verste fall kunne stimulere til terror og skadeverk ved at programlederne blant annet skyter opp fyrverkeri innendørs og gir oppskrifter på fremstilling av bomber.

- Stimulere til terror

Prosjektleder Njord Røv beklagde at enkelte har misforstått programmet, men mente at det allikevel er godt innenfor hva man bør tåle på TV. Han forklarte at formålet var å skape et politisk ukorrekt program med en ungdommelig stil.

Prosjektleder følte seg trygg på at dagens unge er trente medieforbrukere og dermed er i stand til å skille mellom underholdning og virkelighet.

Overbeskyttende foreldre

Knut Haavik

Knut Haavik liker «Ikke gjør dette hjemme» og mente det var et viktig program.

Foto: Ole Kaland / NRK

Klagen ble nøye debattert i K-rådet. Medlem Knut Haavik mente motsetning til klageren at programmet var en veldig god blanding av spøk og alvor.

Videre mente den tidligere Se & Hør-generalen at mange foreldre i dag er alt for overbeskyttende og at et slikt program var viktig og opplærende for dagens unge.

Om programmet kunne ha en negativ påvirkning for unge ble i stor grad avfeid etter innspill fra barnepsykolog og pedagog. Rådet fant i samråd med de eksterne rådgiverne ut at det ikke var videre grunn til bekymring.

Kulturstrøm

 • Trommelsageren saksøker Aerosmith

  Aerosmith-trommeslager Joey Kramer (69) saksøker bandet han har vært medlem av siden 1970. Han hevder de øvrige medlemmene har utelukket ham fra deres kommende Grammy-opptreden, og fra en konsertrekke i Las Vegas. Bandet skal ha stemt ham ut, fordi de mente han ikke lenger «hadde nok energi», skriver Rolling Stone (NTB).

  Aerosmith
  Foto: John Shearer
 • Røde kors-modus i Fortnite

  I går lanserte Røde Kors og utviklerne av spillet Fortnite en versjon av spillet der man kan ha rollen som hjelpearbeider, med oppgaver som å gi førstehjelp, bygge sykehus eller fjerne miner. President i Norges Røde Kors, Robert Mood, sier til NRK at spill er den viktigste fritidsaktiviteten for undom, og dermed en arena der Røde Kors ønsker å være tilstede på en positiv måte.

 • Tilbake som dekan 1. mars

  Audhild Gregoriusdotter Rotevatn får komme tilbake som dekan ved Avdeling for mediefag 1. mars, det skriv Khrono. Dei tilsette ved avdelinga fekk beskjed om dette på eit allmøte onsdag morgon. Det har den siste tida vore konflikt rundt Rotevatn som dekan, ho har også søkt på stillinga på nytt, som ho har vorte omplassert frå.

  Audhild Gregoriusdotter Rotevatn
  Foto: Remi Sagen / NRK