Terrorklage fikk ikke støtte

Kringkastingsrådet roste NRK-programmet «Ikke gjør dette hjemme» som har fått kritikk for å mane til terror og dårlig oppførsel.

Video Lager Satans mor på badet

'Ikke gjør dette hjemme' er et program som ikke tråkker over noen grenser, i følge K-rådet.

Programmet «Ikke gjør dette hjemme» sammenlignes med amerikanske «Mythbusters» som er en slags blanding av underholdning og eksperimentering.

Programlederne sender blant annet opp fyrverkeri innendørs og sprenger hermetikkbokser på komfyren.

Klageren mente at programmet i verste fall kunne stimulere til terror og skadeverk ved at programlederne blant annet skyter opp fyrverkeri innendørs og gir oppskrifter på fremstilling av bomber.

- Stimulere til terror

Prosjektleder Njord Røv beklagde at enkelte har misforstått programmet, men mente at det allikevel er godt innenfor hva man bør tåle på TV. Han forklarte at formålet var å skape et politisk ukorrekt program med en ungdommelig stil.

Prosjektleder følte seg trygg på at dagens unge er trente medieforbrukere og dermed er i stand til å skille mellom underholdning og virkelighet.

Overbeskyttende foreldre

Knut Haavik

Knut Haavik liker «Ikke gjør dette hjemme» og mente det var et viktig program.

Foto: Ole Kaland / NRK

Klagen ble nøye debattert i K-rådet. Medlem Knut Haavik mente motsetning til klageren at programmet var en veldig god blanding av spøk og alvor.

Videre mente den tidligere Se & Hør-generalen at mange foreldre i dag er alt for overbeskyttende og at et slikt program var viktig og opplærende for dagens unge.

Om programmet kunne ha en negativ påvirkning for unge ble i stor grad avfeid etter innspill fra barnepsykolog og pedagog. Rådet fant i samråd med de eksterne rådgiverne ut at det ikke var videre grunn til bekymring.

Kulturstrøm

  • Kosovo boikotter Nobel-seremoni

    Kosovos ambassadør til Sverige boikotter utdelingen av Nobels litteraturpris 2019, skriver Dagens Nyheter. Årsaken til det er at prisen tildeles Peter Handke, som har kommet med kontroversielle uttalelser om konfliktene på Balkan.

  • Kan havne på kulturarvliste

    Dans og musikk fra Setesdal kan havne på Unescos kulturarvliste. I neste uke vil fagkomiteen til Unesco anbefale at Setesdalskulturen får en plass på denne prestisjelista.