Terje Skonseng Naudeer

Terje Skonseng Naudeer var gjest i Stjerneklart mandag 07.06.2010.

Terje Skonseng Naudeer
Foto: Therese Grimstad Pisani / NRK

Terje Skonseng Naudeer ble født i Mo i Rana den 30. mai 1973 som sønn av Torbjørn Jomar Skonseng og hans kone Inga Marie Høgås Naudeer Skonseng. Foreldrene drev bokhandel på Mo, og Terje vokste opp sammen med dem og to eldre søsken. Han gikk på Lyngheim barneskole, Mo ungdomsskole og etter hvert på Regnskapslinja på Handel og Kontor på Mo. Etter videregående dro han i militæret i GP på Porsangmoen der han tjenestegjorde i nesten 1 år. Tilbake på Mo tok han 2-årig grunnfag i engelsk gjennom Universitetenes registreringssentraler, Unireg.

I 1995 reiste han til Trondheim og tok tre mellomfag ved det som etter hvert ble NTNU, engelsk, filmvitenskap og drama og teater. I 1999 gikk veien videre til Oslo, og i fra 2000 til 2003 studerte han på Art Educational Schools i London. Etter hjemkomsten til Norge bosatte han seg i Oslo og medvirket blant annet i en kort sekvens i TV-serien ”Fox Grønland” på TV2 i 2001. Han jobbet som regiassistent for Stein Winge på Det Norske Teatret med oppsetningene ”Richard II” og ”Brotsverk og straff”.

I 2006 var han instruktør for Kattateatret ved Oslo Katedralskole i deres Brecht-oppsetning ”Fryktens sirkus presenterer ”Det var en gang…?”” I 2007 var han Adam i Petter Schjervens TV-serie om kjønnsforskjellene på NRK1 – ”Eva og Adam”. For to år siden medvirket han i Varg Veum-filmen ”Tornerose”, og han regisserte ”Verdensfortellinger” ved Nationaltheateret i mangfoldsåret 2008. Men det er som rollefiguren Roland i NRKs suksess-serie ”Himmelblå” han er blitt mest kjent. Serien startet i september 2008 og ble avsluttet med tredje sesong i mars i år. I høst spiller han i August Strindbergs ”Et drømspill” på Hålogaland Teater i Tromsø, med premiere 16. september.

Terje har et fireårig ekteskap bak seg, men bor alene nå i en leilighet på Majorstua i Oslo.

Kulturstrøm

 • Britney Spears: – Jeg var flau

  I et innlegg på Instagram torsdag skriver den amerikanske artisten Britney Spears at hun er lei seg for at hun gitt inntrykk av at hun har hatt det ok de to siste årene.

  –Jeg var flau over å dele det som skjedde med meg, skriver hun.

  Britney Spears vitnet i et rettsmøte dagen før der hun ba dommeren om å oppheve vergemålet hennes far over henne.

 • Skuespiller Med Reventberg er død

  Den svenske skuespilleren og teatersjefen Med Reventberg er død, 73 år gammel, melder SVT. Hun var med på å starte Nationalteatern i Sverige på 1970-tallet. Med Reventberg har spilt flere roller, blant annet Ortrud i tv-serien om Kurt Olsson, og i filmen Ronja Røverdatter.

 • Vikingtidsmuseet får 200 millioner

  Vikingtidsmuseet har fått en gave på 200 millioner kroner. Presangen skal bidra til å skape gode publikumsopplevelser. Gaven har de fått fra Eilif Holtes allmennyttige fond.

  – Fantastiske nyheter! Vi er dypt takknemlige over den enestående donasjonen. Det er også en gave til nasjonen og de kommende generasjoner, i både inn- og utland, som vil kunne besøke det nye Vikingtidsmuseet, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo (NTB).

  Varig sikring av skipene kan ikke vente lenger.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix