Tenoren Jon Vickers er død

Den Grammy-vinnende operasangeren har gått bort, 88 år gammel.

Obit Jon Vickers

ANERKJENT: Tenor Jon Vickers hadde flere store roller ved Royal Opera House i London. Her er han fotografert sammen med den avdøde operasangeren Sena Jurinac.

Foto: Bob Dear / Ap

Den kanadiske operasangeren Jon Vickers døde lørdag etter lengre tids sykdom. Dødsfallet bekreftes av familien i en pressemelding. BBC gjengir deler av innholdet på sine nettsider:

«Med stor sorg … Etter å ha slitt lenge med Alzheimers». Familien minnes Vickers som en varm og sjenerøs mann.

Vickers fikk sitt gjennombrudd ved Royal Opera House i London i 1957. Sangerens internasjonale karriere kom i 1958 da han spilte Siegmund i Wagners «Valkyrien» under Bayreuth-festivalen i Tyskland.

På 1960-tallet var Vickers en del av ensemblet i The Metropolitan Opera i New York. Da spilte han Tristan i Wagners «Tristan und Isolde» og Peter i Benjamin Brittens «Peter Grimes». Tenoren ble av mange kalt Guds tenor for sin store stemme og sterke gudstro.

Gjennom sin karriere har tenoren vunnet flere priser, blant annet to Grammys. Artisten pensjonerte seg i 1988.

Kulturstrøm

 • Dolly Parton ga penger til vaksine

  Dolly Parton delte bilde av seg selv i sosiale medier når hun får covid-19-vaksinen, og fleipet med at hun "fikk smake sin egen medisin". 75-åringen var blant dem som bidro til å finansiere utviklingen av Moderna-vaksinen. Hun la også ut en video med en oppfordring til sine millioner av følgere i sosiale meder om å ta vaksinen om de kunne.

  Laster Twitter-innhold
 • Grant til «Dungeons & Dragons»-film

  Hugh Grant er klar for en rolle i filmen som henter inspirasjon fra rollespillet «Dungeons & Dragons». Grant skal spille skurken Jonathan Goldstein, melder Variety. «Dungeons & Dragons», som spilles med papir, penn og terninger, ble lansert i 1974, og har blitt spilt av over 50 millioner mennesker (NTB).

  Hugh Grant
  Foto: HANDOUT / Reuters
 • Filmen laget på 400 hjemmekontor

  Det lukter kanskje ikke klassikerstatus av «Raya og den siste dragen», men filmen ser helt fantastisk ut, og underholder lekende lett, til tross for et noe alvorstungt innhold. Terningkast 4.

  Raya og den siste dragen
  Foto: © 2021 Disney. All Rights Reserved.