Hopp til innhold

Tenåringsjente tar over som «Iron Man»

Marvel gjør nye mannskapsbytter for å bli mer mangfoldig. Nå overlater en av utgiverens mest kjente superhelter kostymet til en tenåringsjente.

Riri Williams og Tony Stark

JERNKVINNE: Riri Williams poserer med «Iron Man»-hjelmen, flankert av nåværende jernmann Tony Stark, på en plakat offentliggjort av Marvel denne uka.

Foto: Ap

På filmlerretet har Robert Downey jr. gestaltet mangemilliardæren og alfahannen Tony Stark og hans superheltalias «Iron Man» i en rekke Marvel-filmer.

Tegneserieversjonen av figuren er derimot klar for avtalefestet førtidspensjon, mer enn 50 år etter debuten i 1963.

Begavet tenåring tar over

Robert Downey jr.

JERNMANN: Robert Downey jr. poserer med en statue av «Iron Man»-rustningen slik den ser ut i Marvels filmunivers.

Foto: Andy Wong / Ap

Denne uka avslørte Marvel hvem som skal overta den høyeteknologiske rustninga fra Tony Stark når han takker for seg i løpet av den planlagte føljetongen «Civil War II».

I et intervju med Time bekrefter serieskaper Brian Michael Bendiss at arvtakeren blir Riri Williams, en svart tenåringsjente fra Chicago.

I Marvels tegneserieunivers er Williams en uhyre begavet tenåring, som blir tatt opp ved prestisjeuniversitetet MIT i en alder av 15.

– Riri er et vitenskapelig geni som begynner på MIT i en alder av femten. Hun kommer i søkelyset til Tony når hun bygger sin egen «Iron Man»-drakt på studenthybelen, forklarer Bendiss i intervjuet.

Marvel satser på mangfold

Hvordan hun ender opp med å overta Iron Man-identiteten, gjenstår å se.

Marvel har de siste årene gjort flere endringer på kjente og kjære figurer for å gjøre superheltstallen sin mer mangfoldig.

Mens Spider-Man har overlatt drakten til den latinamerikanske tenåringen Miles Morales, har superheltutgaven av den norrøne guden Thor blitt kvinne.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)