NRK Meny
Normal

Telemark

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fra og med søndag 29. juli er Reiseradioen og reporter Alex Rosén i Buskerud, Telemark og Vestfold. 

I sommer besøker Reiseradioens reportere alle Norges fylker. Vi starter helt i nord, og fortsetter sørover. I sendingene fra søndag 29. juli rapporterer Alex Rosén fra Buskerud, Telemark og Vestfold. 

Hva han skal gjøre og besøke der er imidlertid ennå ikke spikret, så her har du en mulighet for å påvirke valgene hans. Har du tips til hva han og Reiseradio-lytterne burde få med seg fra Telemark disse dagene - enten det er noe interessant som skjer på hjemstedet ditt, eller om du kjenner til plasser som er verdt et besøk - send en epost til Reiseradio-redaksjonen .

 

 

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.