Oppskrift
1,5 - 2 kg frosset elgkjøtt (steik)
1 liten form, langpanne
Krydderlake:
1,2 l vann'2 dl salt
2 ss sukker
1 laurbærblad
12 knuste einerbær
1 ts grovmalt pepper
Slik gjør du
Så delikat kan Telehiv bli, ved servering (Foto: Mona Gundersen)
Kjøttet stekes på 70-100 grader C i varmluft (innvendig temepratur på kjøttet skal være 65 grader). Sett det frosne elgkkjøttet i kald ovn i 10 til 12 timer, avhengig av om det er 1,5 eller 2 kg.
Blant alt kaldt i en kjele, og kok det i 3-5 minutter. Avkjøl laken, ha den kalde laken over den varme steiken og la den stå i langpanna i 6 timer, men ikke mer. Dette er viktig, fordi laken er så kraftig at ligger det ferdigstekte kjøtter lenger, kan telehiven bli for salt!