Hopp til innhold

Teigen-samler med 40 låter

Jahn Teigens «beste år noensinne blir avsluttet med samleplate og gitarbok.

Jahn Teigen 2008
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Jahn Teigen i et av sine berømte splitthopp

Jahn Teigen i et av sine berømte splitthopp, dette i Paris i 1978 da han fikk 0 poeng i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen med «Mil etter mil».

Foto: Scanpix

Som avslutning på det plateselskapet hans kaller et av Jahn Teigens beste år noensinne, kommer det 30. november en samleplate.

Remastret på dobbelt-cd

Der vil 40 av Teigens største låter samles i kronologisk rekkefølge på en dobbelt-cd. De vil også bli remastret, melder EMI Music Norway.

Forrige samleplate, «Fra null til gull», kom i 2004.

Jahn Teigen, som fylte 60 år i forrige måned , har holdt koken i 45 år.

Comeback

I 2009 gjorde han et sterkt comeback med showet «Jahn Teigen fra Tønsberg». Forestillingen hadde premiere i hjembyen der det spilte for 24 utsolgte hus, før det hadde nypremiere i Oslo – der showet går til uti november, før det tas opp igjen i februar neste år.

Også en egen gitarnotebok til 30 av sangene hans er underveis.

I 2009 prydet Teigen også et lokalt frimerke i begrenset opplag i Tønsberg.

Kulturstrøm

 • Lattervekkande steinandlet

  – Ingen har sagt at jul er enkelt. Det som skal vera å samla familien i høgtida, er for nokon krampaktig hygge, for andre kamuflert katastrofe eller ei sprengladning av irritasjonsmoment. Og kjem du frå Sørlandet, då brest slike demningar så å seie aldri. Det veit dei å utnytta i «Small talk – Ring julen inn med familien Dvergsnes» på Kilden i Kristiansand, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl.

 • Kina hevder arrestert BBC-reporter ikke identifiserte seg

  En journalist fra BBC ble søndag pågrepet av politiet mens han dekket en demonstrasjon i Shanghai mot myndighetenes covid-tiltak. Ifølge kringkasteren ble mannen, som nå er løslatt, slått og sparket av politiet i varetekt.

  – Det er absolutt ingen unnskyldning for at journalister som dekker pågående protester blir slått av politiet, sier Storbritannias næringslivsminister Grant Shapps ifølge Reuters.

  Ifølge nyhetsbyrået sier Kinas utenriksdepartement mandag at BBC-reporteren ikke identifiserte seg som en
  journalist.

  Departementets talsmann Zhao Lijian sa at de hadde lagt merke til BBC-uttalelsen om hendelsen, men hevder at den ikke reflekterte det som skjedde.

  Senere mandag morgen uttaler Storbritannias innenriksminister, Grant Shapps, at hendelsen er «uakseptabel» og «foruroligende».

  – Uansett hva som skjer, skal pressefriheten holdes hellig, uttaler Shapps, ifølge AFP.