Dette teatret lyses nesten kun opp av stearinlys

Londons nye teater skal ta publikum tilbake til Shakespeares tid.

Det nye, lille innendørsteateret er bygd i tilknytning til utendørsteatret Shakespeare's Globe, som ligger langs sørsiden av elva Themsen i den britiske hovedstaden.

Bygningen er basert på tegninger som falt ut av en gammel bok på et bibliotek i Oxford i 1960. Teatret er nesten bare lyst opp av stearinlys og konstruksjonen består hovedsakelig av eik. Målet er å ta publikum 400 år tilbake i tid, til oppsetningene som ble sett på vinterkvelder på William Shakespeares tid, skriver Reuters.

Teateret har fått navnet Sam Wanamaker Playhouse. I motsetning til det trekkfulle amfiteatret The Globe med sine 1500 seter, er innendørsteatret intimt og har kun 340 seter.

Teatret åpnet 9. januar med John Websters mørke tragedie «The Duchess of Malfi».

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix