Hopp til innhold

Taylor med fem prosjekter

James Taylor har fem prosjekter, inklusive et nytt studioalbum og å komme tilbake til Norge neste år. Se et eksklusivt intervju her!

James Taylor

James Taylor ønsker å besøke Norge igjen neste år.

Foto: Damian Dovarganes / AP

James Taylor

James Taylor forteller blant annet at han vil gi ut instruksjonvideo med sin egen gitarteknikk.

Foto: Damian Dovarganes / AP

Nett-tv: Se hele intervjuet med James Taylor!

Nett-tv: James Taylor i Oslo Konserthus

Mandag 21. april sto James Taylor på scenen i Oslo Konserthus. Mot slutten av konserten sa han blant annet at han ønsker å komme tilbake til Norge neste år.

Kan gjøre hva han vil

I et eksklusivt intervju med NRK forteller James Taylor blant annet at han nå er kommet til et punkt i karrieren sin der han kan gjøre hva han vil og at han har en del prosjekter han gjerne vil ha gjort.

Først og fremst ville han gi ut en cd- og dvd-versjon av den pågående «One Man Band»-turnéen som gjestet Oslo Konserthus i forrige uke. Dette kom ut i fjor høst.

Taylor ønsker også å spille inn en plate med alle coverlåtene han og musikerne han jobber med har gjort versjoner av på konserter opp gjennom årene.

Orkesterplate

- Dette er låter vi er kjent for å spille og jeg er akkurat ferdig med å spille dette inn. Når jeg kommer tilbake til USA vil vi gjøre den plata ferdig, forteller James Taylor til NRK.

Taylor forteller også at han ønsker å spille inn en plate med fullt orkester.

- Jeg har vært på turneer med symfoniorkester og har noen veldig fine arrangementer som resultatet av det, forteller han og i tillegg har han også lyst til å lage en instruksjonsvideo for hvordan han spiller gitar.

- Jeg vet at folk underviser i min måte å spille gitar likevel, så da kan jeg like godt gi det ut som video.

I tilegg lover James Taylor å spille inn et helt nytt «vanlig» studioalbum.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.