NRK Meny
Normal

Kaizers tatt i kontroll på kontinentet

Kaizers Orchestra fikk et ublidt møte med «Die Polizei» under en «Kontroll på kontinentet».

Janove Ottesen og Kaizers Orchestra under en konsert på en festival i Sveits tidligere i år.

Janove Ottesen og Kaizers Orchestra under en konsert på en festival i Sveits tidligere i år.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / AP

Medlemmene i Kaizers Orchestra ble fredag fotgjengere etter at turnébussen deres ble avskiltet etter en kontroll i Tyskland.

Leid turnébuss

Bandet som er kjent for låter som «Kontroll på kontinentet» og «Die Polizei», ble altså stanset i førstnevnte av sistnevnte.

Bussen som det populære bandet fra Jæren hadde leid som turnébuss ble vurdert til å være brannfarlig og ha alvorlige feil ved bremsene og styringen, melder Mannheimer Morgen , som skriver om en «maroden Tour-Bus» for det norske bandet.

I alt ble 24 busser kontrollert under aksjonen. Medlemmene i Kaizers sov da de ble stanset. Den svenske sjåføren var derimot våken og ganske forbannet over den finske bilutleieren, skriver avisen.

Tryglet

Selv om bandets manager tryglet og ba om å få kjøre videre til Stuttgart hvor over 1.000 fans ventet på Kaizers, lot ikke die Polizei seg påvirke.

Kaizers Orchestra er for tiden på en turné som startet i København og skal etter planen gjennomføre 14 konserter på 15 dager, skriver Stavanger Aftenblad .

Bandet ble ikke særlig glade da de ble vekket.

- De ønsker å klage på at de har blitt sendt ut på turné i en så skrantende buss, forteller politiets talsmann, Volker Böhm, til avisen.