Normal

Kaizers tatt i kontroll på kontinentet

Kaizers Orchestra fikk et ublidt møte med «Die Polizei» under en «Kontroll på kontinentet».

Janove Ottesen og Kaizers Orchestra under en konsert på en festival i Sveits tidligere i år.

Janove Ottesen og Kaizers Orchestra under en konsert på en festival i Sveits tidligere i år.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / AP

Medlemmene i Kaizers Orchestra ble fredag fotgjengere etter at turnébussen deres ble avskiltet etter en kontroll i Tyskland.

Leid turnébuss

Bandet som er kjent for låter som «Kontroll på kontinentet» og «Die Polizei», ble altså stanset i førstnevnte av sistnevnte.

Bussen som det populære bandet fra Jæren hadde leid som turnébuss ble vurdert til å være brannfarlig og ha alvorlige feil ved bremsene og styringen, melder Mannheimer Morgen , som skriver om en «maroden Tour-Bus» for det norske bandet.

I alt ble 24 busser kontrollert under aksjonen. Medlemmene i Kaizers sov da de ble stanset. Den svenske sjåføren var derimot våken og ganske forbannet over den finske bilutleieren, skriver avisen.

Tryglet

Selv om bandets manager tryglet og ba om å få kjøre videre til Stuttgart hvor over 1.000 fans ventet på Kaizers, lot ikke die Polizei seg påvirke.

Kaizers Orchestra er for tiden på en turné som startet i København og skal etter planen gjennomføre 14 konserter på 15 dager, skriver Stavanger Aftenblad .

Bandet ble ikke særlig glade da de ble vekket.

- De ønsker å klage på at de har blitt sendt ut på turné i en så skrantende buss, forteller politiets talsmann, Volker Böhm, til avisen.

Kulturstrøm

 • Kan få en halv million til kunst

  De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

  Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
  Foto: TKM/ Christina U. Andersen
 • Robyn om årene ute av rampelyset

  Robyn kommer med ny musikk i oktober, åtte år etter at hun slapp trilogien «Body talk». I et stort portrettintervjuet i New York Times forteller den svenske artisten at hun var utslitt, og har gått i terapi i mange år for å komme ut av mørket. Samtidig begynte hun å skrive musikk igjen. – Jeg måtte traffe bunnen for å virkelig gjøre fremskritt, forteller hun til avisen. – Jeg føler det ikke som om jeg er «tilbake». Det føles mer som om jeg er en annen person etter denne tiden.

  Robyn
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3
 • Spotify lar artister droppe byråene

  Spotify vil la artister laste opp musikk uten støtte fra plateselskap eller andre tredjeparter, skriver SVT. Funksjonen er foreløpig i testing, men etterhvert skal artister kunne styre lanseringen av sin musikk selv på plattformen.

  SPOTIFY-IPO/
  Foto: DADO RUVIC / Reuters