Hopp til innhold

Gerd-Liv Valla og Jenny Skavlan i nytt tatoveringsprogram på NRK

Til høsten skal Norges første tatoveringsprogram sendes på NRK3. Der møter vi blant andre Gerd-Liv Valla og Jenny Skavlan.

Gerd-Liv Valla og Jenny Skavlan

Gerd-Liv Valla og Jenny Skavlan har takket ja til å delta i NRKs nye tatoveringsserie.

Foto: Montasje

Nå står ikke verden til påske..!

Gerd-Liv Valla (62), Jenny Skavlan (23) og Alex Rosén (42) har alle takket ja til å sitte i dommerpanelet i NRK3s nye tatoveringsprogram «Ta en Tatto - Jakten på den ultimate tatovering».

Gjennom seks episoder skal seerne følge tatoveringsentusiast og programleder Morten Skovdahl mens han jakter på den den perfekte tatoveringen.

Logo "Ta en Tattoo"

Morten Skovdahl leder den nye tatoveringsserien.

Foto: Christine Heim

– Jeg angrer på to tatoveringer jeg tok som 19-åring og leter etter den ultimate tatoveringen som kan dekke over ungdomstabbene, forklarer Morten Skovdahl til NRK.no.

I løpet av programmet kommer syv dyktige tatovører til å presentere sine forslag til motiv.

Et dommerpanel bestående av kjendiser og fagfolk skal kåre vinnermotivet som vil bli inngravert på programlederens hud.

Har selv tatovering

Nyslått tatoveringsdommer Gerd-Liv Valla gleder seg til å komme i gang med opptakene.

– Jeg syns dette virker som et gøyalt konsept, og gleder meg til å være med. Dette blir noe annet enn å diskutere sykelønn, sier Gerd-Liv Valla til NRK.no.

Se i Nett-TV: Gerd Liv Valla gjester I Kveld med Christian Strand etter å ha annonser sin avgang som LO-leder

– Mange vil kanskje stusse litt over at du skal sitte i dommerpanelet i et tatoveringsprogram?

– Vel, jeg har jo selv en tatovering som jeg viste fram for første gang under kronprinsbryllupet i 2001. En liten fredsdue som jeg er godt fornøyd med, forteller Valla.

Alex Rosén og Morten Skovdahl

Morten Skovdahl (til høyre) får med seg Alex Rosén i NRKs nye serie. Sistnevnte skal sitte i dommerpanelet.

Foto: Christine Heim

Den spreke 62-åringen kan takke Norsk Ukeblad for at ryggen hennes prydes av et permanent, fjærkledd fredssymbol.

– Jeg ble jo shanghaiet av dette ukebladet som spurte om jeg ville ta en tatovering. Egentlig skulle jeg ta en sånn vaskbar en, men så hadde de ikke motivet jeg ønsket meg. Så da ble det ekte isteden, forteller Valla.

Hun har aldri angret på at hun lot seg tatovere.

– Nei, jeg synes den lille fuglen er kjempefin. Den sitter på ryggen, så da trenger jeg jo ikke se på den hele tiden. Hadde jeg hatt en tatovering på hånden så hadde jeg kanskje angret, humrer Valla.

- Feminine tatoveringer

«Ungdomstabbene» Morten Skovdahl fikk tatovert som 19-åring passer dårlig overens med 38-åringens hardbarka heavy metal-image, ifølge ham selv.

– De er litt femine. Den ene er en tribal-tattoo med noe havfrue- og fiskegreier i midten. Den andre er en sånn liten fugl som Gerd-Liv Valla har, forklarer Skovdahl.

(Les videre under bildet)

Morten Skovdal og Gerd Liv Valla har samme tatovering. Nå skal hun hjelpe han å finne en ny.

Morten Skovdahl og Gerd-Liv Valla har samme tatovering. Nå skal hun hjelpe ham med å finne en ny.

– Valla er jo veldig fornøyd med fuglen sin. Er det ikke litt risikabelt å overlate til henne å velge ditt nye tatoveringsmotiv?

– Neida. Jeg er overbevist om at Valla klarer å se hva som passer til meg. Hun er en myndig og grepa dame, så da må det jo bli noe med krutt i, ler Skovdahl.

Henter inspirasjon fra LO-sjømenn?

Selv sier Valla at hun ennå ikke har noen formening om hva som er den perfekte tatoveringen for Morten.

Men ting tyder på at hun kan komme til å gå inn for et motiv av den mer tradisjonelle typen:

– Jeg har jo sett mange tatoveringer i LO-miljøet. Mange av de karene har tidligere jobbet som sjømenn. Den yrkesgruppen kjører jo tradisjonelt hjerte- og smertemotiver, sier Valla, som allikevel lover at hun ikke kommer til å påtvinge Skovdahl noen brennende hjerter eller ankre med mindre han ønsker det selv.

«Ta en Tattoo – Jakten på den ultimate tatovering» kommer på NRK3 til høsten.


Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen