Hopp til innhold

Tatoveringskunst inntar catwalken

Stadig flere klesdesignere ser til tatoveringsstudioer for inspirasjon. Nasjonalgalleriet har snakket med designertatovør Scott Campbell om trenden. Her kan du se hele intervjuet.

Tatoveringsinspirert mote
Foto: NRK

Store motehus som Chanel, Gucci og Louis Vuitton har i den siste tiden fått øynene opp for tatoveringskunsten.

Nasjonalgalleriets korrespondent møtte Scott Campbell, tatovøren som elskes av moteskaperne, i New York.

Se Nasjonalgalleriets intervju med Scott Campbell:

Video CAMPBELL-ALS-270910-WW

Campbell er blitt en favoritt blant New Yorks moteelite blant annet ved å pynte på designerstjernen Marc Jacobs. Nå har han overført tatoveringskunsten til veskedesign i oppdraget for ærverdige Louis Vuitton.

Hot med falske tatoveringer

Tidligere i år blåste Chanel nytt liv i trenden da de sendte sine modeller ut på catwalken dekorert med «tatoverte» smykker både rundt håndleddene, brystet, på lårene og beina.

Beyoncé Knowles har også kastet seg på trenden, og poserer med nye, digre tatoveringer i den nye annonsekampanje for sitt og morens motehus Deréon.

Tatoveringer har også blitt et populært tema på tv. I Norge laget NRK og Limelight Film & TV landets første tv-serie om tatoveringer. «Ta en Tattoo» følger programleder Morten Skovdahl i hans jakt på den ultimate tatovering.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober