Tårevåt kveld i Stjernekamp

Ella Marie Hætta Isaksen klarte ikke å holde igjen tårene etter fremføringen av Kari Bremnes-låten «E du nord». Visesjangeren kalte fram de store følelsene da Chris Holsten måtte forlate Stjernekamp.

Visesjangeren fikk tårene til å renne i strie strømmer i kveldens episode av Stjernekamp.

Ella Marie Hætta Isaksen lot følelsene få utløp da hun fremførte Kari Bremnes-låten «E du nord», som hun på forhånd omtalte som en av de fineste låtene hun vet om.

Da publikum lot jubelen slippe løs etter framføringen, lot 20-åringen tårene trille.

– Jeg tror dette trigget hjemlengselen, sa programleder Kåre Magnus Bergh og trøstet musikeren fra Tana.

– Gjorde hjemlengsel det vanskeligere å synge denne låten?, spurte han.

– Litt, bekreftet hun.

NRK anmeldte låt for låt her.

Ekspertpanelets Mona B. Riise måtte svelge et par ganger ekstra etter framføringen.

– Det er helt annerledes enn å høre Kari Bremnes, men det var helt deg, og det var så kjempefint.

Flere andre av framføringene i visekategorien ga sterke opplevelser for deltakere og ekspertpanel.

Ole Børud klarte å få Mona B. Riise til å begynne å gråte av sin framføring av Oscar Danielsons sterke vise «Besvärjelse (Vi kommer älska dig då)».

Det ble også tårevått da Alexander Pavelich gjorde sin versjon av Odd Nordstogas «Ein farfar i livet».

Chris Holsten fikk færrest stemmer

Det var sanger og låtskriver Chris Holsten (25) som måtte forlate Stjernekamp etter å ha fått færrest stemmer sammen med Ulrikke Brandstorp.

– Denne reisen har vært helt, helt magisk, kanskje enda mer enn jeg trodde. Jeg har blitt kjent med mange fantastiske folk, spilt med verdens beste band og lært ufattelig mye, sa han etterpå.

– Jeg er fornøyd med mine framføringer, men det var et skyhøyt nivå i dag, og jeg er fornøyd med å bli topp 5. Samtidig har jeg vært i bunnen i flere tidligere programmer, så jeg var forberedt, sier han, og utpeker Ole Børud som favoritt til å vinne Stjernekamp.

– Men jeg håper på Alexander Pavelich, som er en god kompis av meg.

Fikk skryt for EDM

For fjerde sesong på rad forsøkte deltakerne seg i popmusikk-sjangeren EDM.

Ella Marie Hætta Isaksen fikk ekspertpanelet til å trekke fram superlativene etter sin første opptreden, hvor hun gjorde en låt av Dua Lipa:

Martin Danielle mente at Chris Holstens framføring kunne minne om fløte:

Ole Børuds framføring skapte feberstemning i studio. «Dette var ordentlig fest og skikkelig gøy. Du synger som vanlig fantastisk bra», slo Thomas Felberg fast etterpå.

Alexander Pavelich var selv EDM-mentor i fjor, og sier at han kjente på presset. – Alt lå til rette for at det skulle gå bra, men jeg var nervøs, sier han og legger til at kveldens antrekk gjør at han framstår som «EDM-Gandalf».

Ulrikke Brandstorp framførte kveldens andre låt med ulv i temaet.

Les også: Han er Ella Maries favoritt i Stjernekamp

Kulturstrøm

 • Simon Stranger ville forstå ondskap

  Da forfatteren Simon Stranger fikk vite at hans svigerfamilie bodde i huset der Gestapo-agenten Henry Rinnan hadde sitt hovedkvarter under krigen, tenkte han at han hadde nok materiale til å skrive romanen «Leksikon om lys og mørke». – Jeg tenker på hvordan vi omtaler minoriteter. Fascismen lever fortsatt, og ser ut til å vokse. Alt dette handler om muligheten til å være den du er. Uavhengig av rase, legning og tro, sier Stranger til programleder Hans Olav Brenner i bokshowet Brenner live.

  Simon Stranger i Brenner live
 • Neil Young presset bort sponsor

  Den klima-engasjerte veteranrockeren protesterte først mot å dele headliner-plassen med Bob Dylan på festivalen British Summer Time i juli 2019. Men han gjorde det også klart overfor festivalledelsen hvor ukomfortabel han er med at et selskap som finansierer fossilt drivstoff er hovedsponsor. Dermed trakk Barclaycard seg, som har sponset festivalen i London siden 2013. Den gangen spilte for øvrig Young også på festivalen uten innvendinger. Barclaycard sier til BBC at de ikke vil kommentere situasjonen.

  Neil Young
  Foto: Darryl Dyck / NTB Tema / AP
 • – En ny "romkom"-klassiker

  «Crazy Rich Asians», den første Hollywood-filmen i historien med bare asiatiske skuespillere på hele 25 år, har mye glitter og glam, mener NRKs filmanmelder Marte Hedenstad. Forrige uke ble filmen nominert til Golden Globe for beste komedie, og hovedrolleinnehaver Constance Wu (til høyre) ble nominert til beste kvinnelige hovedrolle i en komedie. Les hele anmeldelsen hos Filmpolitiet

  Kinofilmen Crazy Rich Asians
  Foto: SF Norge