Tegner for Tarantino

Fikk du ikke nok av filmen «Django Unchained»? Nå kan du gå i dybden av historien i tegneserieformat.

Django Unchained som tegneserie

Skulle Quentin Tarantino brukt hele manus i filmen «Django Unchained» ville filmen vart i fire timer. Nå får du alle detaljene i tegneserieformat.

Foto: R.M. Guera/Jason Latour

Django Unchained tegneserie

Vil du ha mer «Django Unchained» kan du få det nå.

Foto: R.M. Guera/Jason Latour
Django Unchained

Leonardo DiCaprio.

Foto: SMPSP

– Når jeg jobber litterært med de store manusene mine er det masse som ikke kommer med i filmen, simpelthen fordi de er « too f***ing big», skriver Quentin Tarantino selv i forordet av tegneserien «Django Unchained».

Tegneserien er førsteutkast

Tarantinos nyeste, bloddryppende film «Django Unchained» hadde nettopp premiere på norske kinoer. Fikk du ikke nok kan du nå gå i dybden av historien om den tyske dusørjegeren og partneren hans, den frigitte slaven Django, og få detaljene i et tegneseriehefte skrevet av Tarantino selv.

For det Tarantino måtte kutte i manus vil han nå gi ut ord for ord som en tegneserie i seks bind.

– Det som er virkelig kult med tegneserien er at det bokstavelig talt er første utkast til manuskriptet. Alt det materialet som ikke kom med i filmen, vil være en del av tegneseriehistorien, skriver Tarantino.

Utfordrer Amerikas slavehistorie

Filmen utfordrer oppfatningen av Amerikas slavehistorie og radbrekker westernsjangeren. Den er blitt kritisert for å være respektløs mot de afroamerikanerne som opplevde slaveriet.

Filmen fikk to Golden Globe og er Oscar-nominert.

Kunne vært fire timer

Ifølge Telegraph sier Tarantino at tegneserien gir han sjansen til å reversere den konstante avkortingen han er tvunget til å gjøre når han lager filmer. I tegneserien får han frem alle detaljene som han måtte kutte, og som ellers ville ha resultert i en film på nærmere fire timer.

Det er den serbiske tegneren RM Guéra som illustrerer Tarantinos siste film. Han tegnet også «Inglourious Basterds»

Du kan allerede kjøpe første bind i serien, det andre kommer 19. februar.

Kulturstrøm

 • Kaféverten fra «Friends» er død

  Den amerikanske skuespilleren James Michael Tyler er død. Han er mest kjent for sin rolle som baristaen Gunther i TV-serien «Friends». Ifølge nettstedet TMZ døde han etter å ha blitt diagnostisert med prostatakreft. Han ble 59 år.

  James Michael Tyler
  Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP
 • Vil ikkje bruke ekte våpen

  Produsenten for dramaserien «The Rookie», som går på TV 2, seier at dei ikkje vil bruke ekte våpen på sett, skriv AP. Det vart bestemt etter at filmfotografen Halyna Hutchins vart skoten og døde på innspelinga av filmen «Rust».

  – Kvar ein risiko, er ein for stor risko, sa produsent Alexi Hawley. I staden vil serien bruke falske våpen og legge på skoteffektar i etter-produksjonen.