Tegner for Tarantino

Fikk du ikke nok av filmen «Django Unchained»? Nå kan du gå i dybden av historien i tegneserieformat.

Django Unchained som tegneserie

Skulle Quentin Tarantino brukt hele manus i filmen «Django Unchained» ville filmen vart i fire timer. Nå får du alle detaljene i tegneserieformat.

Foto: R.M. Guera/Jason Latour

Django Unchained tegneserie

Vil du ha mer «Django Unchained» kan du få det nå.

Foto: R.M. Guera/Jason Latour
Django Unchained

Leonardo DiCaprio.

Foto: SMPSP

– Når jeg jobber litterært med de store manusene mine er det masse som ikke kommer med i filmen, simpelthen fordi de er « too f***ing big», skriver Quentin Tarantino selv i forordet av tegneserien «Django Unchained».

Tegneserien er førsteutkast

Tarantinos nyeste, bloddryppende film «Django Unchained» hadde nettopp premiere på norske kinoer. Fikk du ikke nok kan du nå gå i dybden av historien om den tyske dusørjegeren og partneren hans, den frigitte slaven Django, og få detaljene i et tegneseriehefte skrevet av Tarantino selv.

For det Tarantino måtte kutte i manus vil han nå gi ut ord for ord som en tegneserie i seks bind.

– Det som er virkelig kult med tegneserien er at det bokstavelig talt er første utkast til manuskriptet. Alt det materialet som ikke kom med i filmen, vil være en del av tegneseriehistorien, skriver Tarantino.

Utfordrer Amerikas slavehistorie

Filmen utfordrer oppfatningen av Amerikas slavehistorie og radbrekker westernsjangeren. Den er blitt kritisert for å være respektløs mot de afroamerikanerne som opplevde slaveriet.

Filmen fikk to Golden Globe og er Oscar-nominert.

Kunne vært fire timer

Ifølge Telegraph sier Tarantino at tegneserien gir han sjansen til å reversere den konstante avkortingen han er tvunget til å gjøre når han lager filmer. I tegneserien får han frem alle detaljene som han måtte kutte, og som ellers ville ha resultert i en film på nærmere fire timer.

Det er den serbiske tegneren RM Guéra som illustrerer Tarantinos siste film. Han tegnet også «Inglourious Basterds»

Du kan allerede kjøpe første bind i serien, det andre kommer 19. februar.

Kulturstrøm

  • Laget film i forbindelse gjenåpning

    Musiker Tron Jensen og filmskaper Grim Berge har sammen med flere norske filmskapere og musikere laget en filmhyllest til Norge i forbindelse med gjenåpningen. Filmen har fått navnet «Kysten i mitt blod» og lanseres allerede mandag. Prosjektet er en hyllest til landet, folket og havet.