Tar pause fra musikken

Madonna tar pause fra musikken for å ha full konsentrasjon om rollen som filmskaper.

MADONNA

Madonna vil en periode først og fremst være filmskaper.

Foto: MAURICIO LIMA / AFP

Madonna, Filth And Wisdom

Madonna etter en pressekonferanse i forbindelse med hennes forrige film, «Filth and Wisdon».

Foto: Miguel Villagran / AP
MADONNA OSLO 2

Madonna under konserten på Valle Hovin i fjor. Det kan bli en stund til neste gang.

Foto: Thomassen, Christian / SCANPIX

I et større portrettintervju med Interview Magazine forteller Madonna at hun i en periode framover først og fremst vil være filmskaper. Mikrofonen vil få ligge og hennes musikalske karriere settes på vent.

- En besettelse

- For å si sannheten har jeg skrevet på og jobbet med denne filmen de siste to og et halvt årene, forteller 51-åringen.

- Det har blitt en slags besettelse for meg. Jeg begynte skrivingen da jeg var ferdig med filmingen av «Filth and Wisdom», en mindre film hun laget for å lære seg faget.

- Har ikke energi til mer

- Jeg laget «Filth og Wisdom» fordi jeg innså at jeg ikke egentlig har rett til å lage en større film før jeg laget en mindre film - og lært hvordan man gjør det.

Når det gjelder eventuelle planer for noen ny plate forteller hun følgende:

- Akkurat nå har jeg ikke platekontrakt med noen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få musikken min ut neste gang jeg lager en plate. Jeg har virkelig ikke fokusert veldig mye på min musikalske karriere den siste tiden, siden denne filmen har fortært hver tomme av meg. Det er filmen og barna mine – jeg har ikke energi til mer, forteller Madonna.

W.E.

Filmen Madonna nå jobber med har tittelen «W.E.» og handler blant annet om affæren mellom kong Edward VIII og Wallis Simpson. Det ble i 1936 en såkalt konstitusjonell krise i Storbritannia da kong Edvard ønsket å gifte seg med den amerikanske Wallis Simpson som hadde vært gift to ganger tidligere.

Sist gang Madonna var i Norge var i juli 2009, da hun spilte på Valle Hovin, i kjølvannet av hennes siste album, «Hard Candy» fra 2008.

Kulturstrøm

 • 68.400 besøkte Munch-utstilling

  Rekordmange besøkte Munch-utstillingen hos Kode i Bergen, melder Bergens Tidende. Hele 68.400 personer besøkte museet fra utstillingen åpnet i september til den stengte i dag.

 • Oppsiktsvekkende myntfunn

  – Mynten lå bare 15 centimeter ned i jorda, forteller Ben-Harry Johansen, som fant en romersk mynt på øya Dønna på Helgelandskysten. Vitenskapsmuseet omtaler funnet som svært sjeldent.

 • Til topps med tuba

  Tubaisten August Schieldrop (20) er kåret til Årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap 2019–2020 blant 180 unge og lovende utøvere av klassisk musikk som var samlet i Oslo i helgen. Prisen er på 50 000 kroner, samt et solistoppdrag med KORK. Schieldrop vant publikumsprisen under konkurrnasen Virtuos i 2018.

  Tubaist August Schieldrop
  Foto: NRK