Tar opp tv-kampen med norsk serie

Disney girer opp kampen mot Netflix, med serien «Vikingskøøl», skriver Dagens Næringsliv. Det norske produksjonsselskapet Storm Films skal produsere 26 halvtimelange episoder sammen med det irske animasjonsselskapet Cartoon Saloon. Serien var opprinnelig ment for barnekanalen Disney Channel, men blir i stedet en del av Disneys nye strømmetjeneste og Netflix-konkurrent, som er ventet i 2019. Der blir den en del av Disneys egne animerte klassikere og filmserier som «Star Wars» og «The Avengers». «Vikingskøøl» handler om en gruppe vikinger som setter seg på skolebenken for å lære mer om nettopp vikingtiden.

Walt Disney-produkter
Foto: Walt Disney

Kulturstrøm

 • Fiolinist vil gi bort 700 tonn stål

  Den nederlandske fiolinisten og orkesterlederen André Rieu har noen stillas til overs etter en konsert, som han gjerne vil donere til restaureringsarbeidet med Notre Dame, skriver The Strad. 700 tonn stålstillas ble brukt da han gjenskapte Wiens slott Schönbrunn i nær naturlig størrelse som scenebakgrunn til en konsert i kjent overdådig stil.

  Laster Twitter-innhold
 • Liste over mest innflytelsesrike

  Årets liste fra Time Magazine over verdens mest innflytelsesrike personer er offentliggjort. Svenske Greta Thunberg som har fått unge i hele verden med på skolestreik for klimaet er blant lederne på listen. Ariana Grande og Glenn Close (bildet) er blant kunstnerne. I år er det også en arkitekt med på listen, Jeanne Gang, leder av Studio Gang i Chicago.

  Glenn Close
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters