NRK Meny

Tar opp tv-kampen med norsk serie

Disney girer opp kampen mot Netflix, med serien «Vikingskøøl», skriver Dagens Næringsliv. Det norske produksjonsselskapet Storm Films skal produsere 26 halvtimelange episoder sammen med det irske animasjonsselskapet Cartoon Saloon. Serien var opprinnelig ment for barnekanalen Disney Channel, men blir i stedet en del av Disneys nye strømmetjeneste og Netflix-konkurrent, som er ventet i 2019. Der blir den en del av Disneys egne animerte klassikere og filmserier som «Star Wars» og «The Avengers». «Vikingskøøl» handler om en gruppe vikinger som setter seg på skolebenken for å lære mer om nettopp vikingtiden.

Walt Disney-produkter
Foto: Walt Disney

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.