Tar opp tv-kampen med norsk serie

Disney girer opp kampen mot Netflix, med serien «Vikingskøøl», skriver Dagens Næringsliv. Det norske produksjonsselskapet Storm Films skal produsere 26 halvtimelange episoder sammen med det irske animasjonsselskapet Cartoon Saloon. Serien var opprinnelig ment for barnekanalen Disney Channel, men blir i stedet en del av Disneys nye strømmetjeneste og Netflix-konkurrent, som er ventet i 2019. Der blir den en del av Disneys egne animerte klassikere og filmserier som «Star Wars» og «The Avengers». «Vikingskøøl» handler om en gruppe vikinger som setter seg på skolebenken for å lære mer om nettopp vikingtiden.

Walt Disney-produkter
Foto: Walt Disney

Kulturstrøm

 • TONO varsler gigantkrav mot RiksTV

  Musikkrettighetsorganisasjonen TONO utelukker ikke at pengekravet blir over 100 millioner etter at de vant over TV-distributøren RiksTV i Høyesterett, skriver Dagens Næringsliv. Konflikten om musikkrettigheter har vart seks år i rettssystemet.

 • Tomt for fakler for første gang

  Flere tusen møtte opp i fakkeltoget for å hylle årets nobelprisvinnere i kveld. For første gang i historien var det ikke flere fakler å oppdrive, opplyser arrangøren.

  NORWAY-NOBEL-AWARD-2018-PEACE
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Siste kveld med gjengen

  I kveld har Tore Halvorsen sin siste opptreden med Ole Ivars. Konserten foregår i Råholt kirke, og markerer slutten på en 30 år lang sangkarriere med det populære dansebandet.

  Ole Ivars i Råholt kirke
  Foto: Stein Schinstad / NRK