NRK Meny

Tar opp tv-kampen med norsk serie

Disney girer opp kampen mot Netflix, med serien «Vikingskøøl», skriver Dagens Næringsliv. Det norske produksjonsselskapet Storm Films skal produsere 26 halvtimelange episoder sammen med det irske animasjonsselskapet Cartoon Saloon. Serien var opprinnelig ment for barnekanalen Disney Channel, men blir i stedet en del av Disneys nye strømmetjeneste og Netflix-konkurrent, som er ventet i 2019. Der blir den en del av Disneys egne animerte klassikere og filmserier som «Star Wars» og «The Avengers». «Vikingskøøl» handler om en gruppe vikinger som setter seg på skolebenken for å lære mer om nettopp vikingtiden.

Walt Disney-produkter
Foto: Walt Disney

Kulturstrøm

 • Shakira trekker tilbake turné-merch

  I forbindelse med Shakiras siste turné har blant annet er gullhalsbånd blitt lagt ut for salg på artistens hjemmeside. Halsbåndet ble først lagt merke til av tyske Bento, som påpekte likhetene mellom smykket og det nazistiske symbolet «Black Sun» – et symbol som nå er forbudt i Tyskland, skriver People. Live Nation forklarer at halsbåndet er inspirert av et pre-columbiansk symbol, og ber om unnskyldning for den utilsiktede likheten med nazisymbolet. Smykket er nå fjernet fra kolleksjonen, skriver Gaffa.

  Laster Twitter-innhold
 • Spiller mannen bak Elton John

  Jamie Bell er klar til å spille mannen som har skrevet de fleste av Elton Johns låttekster gjennom 50 år, men er ukjent for de fleste.

  Bernie Taupin har jobbet med Elton John på totalt 30 album, etter at de to møttes tilfeldig da de svarte på samme annonse etter nye låtskrivere i 1967. Ingen av dem fikk jobben, men møtet ble til et langvarig samarbeid som resulterte i flere hitlåter – inklusive Rocket Man, som også er filmens navn. Den har premiere 17. mai 2019, melder Gaffa.

  2017 Hollywood Film Awards - Arrivals
  Foto: Jordan Strauss / AP