Hopp til innhold

Monsens klage ikke tatt til følge

Fritt Ord-vinner Nina Karin Monsens klage på tv-programmet Schrödingers katt blir ikke tatt til følge av Kringkastingsrådet.

Nina Karin Monsen på talerstolen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Nina Karin Monsen klaget inn en reportasje i «Schrödingers katt»-sendingen 29. oktober, som handlet om at barn av lesbiske par ifølge en dansk studie klarer seg bedre enn andre barn.

I reportasjen ble det brukt sitater fra Monsens intervju i Redaksjon EN fra 27. april i forbindelse med at hun ble tildelt Fritt Ord-prisen. Klagen gjelder både bruken av disse sitatene og programmets innhold.

– Vi tar ikke klagen til følge. Man kan ikke definere seg inn og ut av debatten som man selv vil, uttalte leder Kjellaug Nakkim på vegne av Kringkastingsrådet.

Noe mer ville ikke Kringkastingsrådet utdype begrunnelsen.

Monsens klage

Monsen skriver i klagen at hun i Redaksjon EN uttalte seg «i en kontekst der tema var planlagte farløse barn», og at «Schrödingers katt dreide seg om barns psykiske helse». Videre skriver Monsen at en «relevant kritiker» for programmet kunne ha vært «en sosiolog eller statistiker, eventuelt en barnepsykiater».

Ifølge K-rådssekretær Leif Stavik klaget Monsen programmet også inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU), men PFU vil ikke behandle denne klagen.

Tidligere i høst svarte Nina Karin Monsen på Anne Holts kritikk av henne i et radioportrett. Hun sa den gangen at Holt har forfulgt henne med sine beskyldinger i mange sammenhenger.

Kritikk etter Fritt ord

Det var etter at Nina Karin Monsen mottok Fritt ords pris i år, kritikken mot Monsen startet. Blant annet gikk biskop Solveig Fiske ut med en pressemelding, der hun skrev at Nina Karin Monsen rammer barna.

Mange har vært uenige i årets utdeling av Fritt ords pris. I etterkant har Nina Karin Monsen ment seg både feilsitert og utnevnt til syndebukk av medier og rettighetsforkjempere.

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.