Obama-dobbeltgjenger fjernet fra bibelfilm

Seerne raste etter at Satan i miniserien «The Bible» til forveksling var lik president Obama. Nå klippes djevelen bort i filmversjonen.

Djevelen og Obama

Mohamen Mehdi Ouazanni som djevelen til venstre og USAs president Barack Obama til høyre.

Foto: Skjermdump/Jewel Samad / History Channel/Afp

Da miniserien hadde premiere på History Channel i mars 2013, reagerte mange på at skuespilleren som spilte djevelen liknet på den amerikanske presidenten Barack Obama.

Primetime Creative Arts Emmy Awards 2013 - Arrivals Roma Downey

– Djevelen får ingen minutter på lerretet i filmversjonen av «The Bible», sier Roma Downey, produsent for serien og filmen. Her fra Primetime Emmy Awards i september 2013.

Foto: Richard Shotwell / Ap

Nå er serien redigert ned til en to timer lang film. Da ryker djevelen ut.

– Jeg er glad for å kunne fortelle at djevelen har havnet på gulvet i redigeringsrommet, sier seriens produsent Roma Downey til Hollywood Reporter.

Forteller historien om Jesus

28. februar har den nedredigerte filmversjonen av den ti timer lange serien premiere.

Den kortere utgaven ønsker kun å fortelle historien om Jesus, mens miniserien tok for seg hele bibelhistorien.

– Dette er nå en film om Jesus, Guds sønn. Djevelen får ingen minutter på lerretet, sier Downey.

– Jeg vil at Jesus skal være den alle snakker om etter å ha sett denne filmen. Så djevelen er ute, fortsetter hun.

Saken fortsetter under bildet.

Mohamen Mehdi Ouazanni som Satan

Skuespiller Mohamen Mehdi Ouazanni i rollen som djevelen fra History Channels serie «The Bible». Ouazanni er nå fjernet i filmversjonen av serien.

Foto: Skjermdump / History Channel

Sosiale medier kokte

Mohamen Mehdi Ouazannis djevelske likhet med Obama gikk ikke upåaktet hen da episoden ble sendt i mars i fjor. Bilder av de to side om side ble en hit på sosiale medier.

Reaksjonene var så sterke at både History Channel og seriens produsenter dementerte offentlig at forbindelsen mellom djevelen og Obama var gjort med overlegg.

– History Channel har stor respekt for president Obama. Rollebesetningen i «The Bible» består av internasjonalt høyt aktede skuespillere. Det er uheldig at noen trakk denne feilaktige slutningen, uttalte tv-kanalen i en pressemelding.

– Dette er bare tull. Mehdi Ouazanni, som spiller djevelen, er en anerkjent marokkansk skuespiller. Han har flere ganger før spilt roller fra Bibelen, blant disse diaboliske roller lenge før Obama ble valgt til president, sa produsentene Downey og Mark Burnett den gang, skriver Buzzfeed.

LES OGSÅ:

Se traileren til «Son of God», hvor Diogo Morgado spiller Jesus og djevelen er redigert bort:

Kulturstrøm

 • DN: Varsler søksmål mot Norge

  Strømmetjenesten Tidal varsler i et brev til stats- og justisministeren søksmål mot den norske staten. –Tidal forventer at den norske stat vil beskytte våre aksjonærer, kunder og ansattes rettigheter, sier advokat Alex Spiro til DN.

 • Får kritikk etter Tourettes-vits

  Den britiske komikeren Elliott Quince, som opptrer som karakteren «Olaf Falafel - Sveriges åttende morsomste komiker», har fått kritikk etter å ha vitset om Tourettes, skriver BBC. Vitsen ble kåret til den morsomste under Edinburgh Fringe Festival og Tourettes-stiftelsen Tourettes Action er blant dem som har reagert både på prisen og vitsen.

 • Gitar til 11 millioner kroner

  En av gitarene til Duane Allman, gitarist i Allman Brothers Band, ble solgt for nærmere 11 millioner kroner. Gibsonen, en Les Paul fra 1957, gikk under hammeren for på Gotta Have Rock and Rollsnettauksjon, melder Rolling Stone. Kjøperen ønsker å være anonym (NTB).

  Duane Allman med bandet Allman Brothers
  Foto: AP/Scanpix