Tapte millioner på Vårsøg

Henning Sommero tapte millioner da han solgte rettighetene til ”Vårsøg”.

Henning Sommero
Foto: Promo

Multicyde - "A better day".

Denne uka er Henning Sommero Ukas P2-artist . I fem programmer intervjuer reporter Anikken Sunde Sommero om hans karriere og musikk.

I programmene kommer blant annet en av hans største økonomiske nedturer fram.

- Mitt livs fiasko

"Vårsøg" er låta som blant annet er blitt kjent gjennom sitt virke som kjenningsmelodi for Nattønsket i NRK Nattradioen.

- Det som mange ikke vet er jo at dette er mitt livs fiasko. Folk tror at det er denne melodien (”Vårsøg”) jeg har tjent penger på, men det er bare noen tusenlapper pr. år, forteller Henning Sommero i Ukas P2-artist.

- For noen år siden ble det laget en versjon av låta av Multicyde, og etter det ble det interesse for låta i Sørøst-Asia. Den ble først utgitt i Sør-Korea, deretter i Taiwan og Kina. Og da var jeg dum nok til å skrive navnet mitt på en avtale, og det har jeg bare meg sjøl å takke for.

- Tre tusen dollar

Henning Sommero fikk den gang tre tusen dollar, og tenkte at det var gode penger. Hadde han ikke gjort det, hadde han vært svært mye rikere i dag.

- Denne har solgt mange millioner i Asia i forskjellige versjoner, forteller Sommero. Og historien forteller at plateselskapsdirektøren som var ansvarlig for avtalen etterpå har kjøpt seg leilighet på Manhattan.

- Ja, det går mange rykter, flirer Sommero, som mener han sjøl ikke har så mye økonomisk sans.

- Jeg kunne kanskje hatt et fint hus på Bahamas, drømmer han videre.

NB: Hør Ukas P2-artist i NRK P2 alle hverdager fra kl. 09.30.

Kulturstrøm

 • Skal spille Quisling i TV-serie

  Anders Baasmo Christiansen er aktuell i tittelrollen i den nye storsatsingen «Quisling» som skal gi seerne innblikk i den tapende siden under andre verdenskrig. Det melder Rushprint , som også avslører at den nordiske satsingen har vært under utvikling en stund. – For min del vil jobben handle om hvilke sider av Quisling man må ta tak i, for å forstå hvorfor det gikk så galt, sier skuespilleren i et intervju i Dagbladet. «Quisling» lages av selskapet Viafilm og Bjørn Ekeberg er manusforfatter. (NTB).

  Anders Baasmo Christiansen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Fikk prestisjefylt litteraturpris

  Nordirske Anna Burns er vinner av årets Man Booker International Prize i London. Burns fikk prisen for sin fiksjonsroman «Milkman», som ble tildelt tirsdag kveld. Prisen er en av de mest prestisjefylte internasjonale bokprisene i verden.

  Anna Burns
  Foto: Frank Augstein / AP