Hopp til innhold

Tapte millioner på Vårsøg

Henning Sommero tapte millioner da han solgte rettighetene til ”Vårsøg”.

Henning Sommero
Foto: Promo

Multicyde - "A better day".

Denne uka er Henning Sommero Ukas P2-artist . I fem programmer intervjuer reporter Anikken Sunde Sommero om hans karriere og musikk.

I programmene kommer blant annet en av hans største økonomiske nedturer fram.

- Mitt livs fiasko

"Vårsøg" er låta som blant annet er blitt kjent gjennom sitt virke som kjenningsmelodi for Nattønsket i NRK Nattradioen.

- Det som mange ikke vet er jo at dette er mitt livs fiasko. Folk tror at det er denne melodien (”Vårsøg”) jeg har tjent penger på, men det er bare noen tusenlapper pr. år, forteller Henning Sommero i Ukas P2-artist.

- For noen år siden ble det laget en versjon av låta av Multicyde, og etter det ble det interesse for låta i Sørøst-Asia. Den ble først utgitt i Sør-Korea, deretter i Taiwan og Kina. Og da var jeg dum nok til å skrive navnet mitt på en avtale, og det har jeg bare meg sjøl å takke for.

- Tre tusen dollar

Henning Sommero fikk den gang tre tusen dollar, og tenkte at det var gode penger. Hadde han ikke gjort det, hadde han vært svært mye rikere i dag.

- Denne har solgt mange millioner i Asia i forskjellige versjoner, forteller Sommero. Og historien forteller at plateselskapsdirektøren som var ansvarlig for avtalen etterpå har kjøpt seg leilighet på Manhattan.

- Ja, det går mange rykter, flirer Sommero, som mener han sjøl ikke har så mye økonomisk sans.

- Jeg kunne kanskje hatt et fint hus på Bahamas, drømmer han videre.

NB: Hør Ukas P2-artist i NRK P2 alle hverdager fra kl. 09.30.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.