Takket nei til TOTO

Fredag 16. oktober har vi noen virkelig store navn på plakaten nemlig Tommy Nilsson, Lisa Stokke, Caroline af Ugglas og Knut Anders Sørum. Bli med på Beat for Beat-fest når svensker og nordmenn konkurrerer sammen!

Knut Anders Sørum og Lisa Stokke

Knut Anders Sørum og Lisa Stokke

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

"Öppna din dörr"

Tommy Nilsson

Tommy gjør 'Öppna din dörr'

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

I kveld har vi fått besøk av selveste Tommy Nilsson fra Sverige. Tommy er født i 1960 og fyller 50 år 11. mars neste år. På 70-tallet sang han i heavy metal-bandet Horizont og hadde en stor hit i Frankrike hvor han solgte over en million plater. Etter hvert fikk han solokarriere hvor han hadde særlig suksess med ballader. Hvem husker ikke hans store hit ”Öppna din dörr” da den regjerte på hitlistene på 90-tallet. Et lite gjenhør finner du her: Tommy Nilssons "Öppna din dörr"

På 80-tallet ble han forespurt om han ville være vokalist i TOTO, men han takket nei. Det ble for langt unna familien og Sverige. Hit til Beat for Beat kommer han derimot og i kveld er han på lag med Lisa Stokke.

ABBA og Paul McCartney

Knut Anders Sørum og Lisa Stokke

Knut Anders og Lisa gjør 'Beauty and the beat'

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

På Tommys lag finner vi Lisa Stokke som er vår aller største musikalstjerne. Hun er født i Tromsø i 1975, men bor nå i England med mann og barn. Hun var den første som fikk rollen som ”Sophie” i ABBA-musikalen”Mamma Mia”. Denne rollen fikk hun rett etter at hun var ferdig på Paul McCartneys artistskole; LIPA og denne rollen ga henne internasjonal suksess.

Hun har spilt i filmen ”Lange flate ballær 2” hvor hun spilte mot selveste Don ”Miami Vice” Johnson. Det gjorde hun også i oppsetningen ”Guys and dolls” på Piccadilly Theatre i London for noen år tilbake. Det er internasjonal klasse over ”vår” Lisa og vi er glade for å ha henne her i kveld.

Korslagets ”oppfinner”

Caroline af Ugglas

Caroline som Janis

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

På Tronds lag har vi også en svenske. En svensk "tjei", nemlig Caroline af Ugglas. Hun er født i 1972 og kommer fra Stockholm. Hun er hjernen bak programmet ”Korslaget” som gikk på TV2 i vår. Dette programmet har gjort stor suksess ikke bare i Norge, men også i USA, Sverige og mange andre land.

Caroline var med i årets svenske Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, med sangen "Snälla snälla" som hun kom til finalen med. Caroline har gitt ut Janis Joplin på svensk og har en stemme og innlevelse som er fantastisk. Vil du lese mer om Caroline kan du klikke her: Tommy Nilssons "Öppna din dörr"

Tusenkunstner

Knut Anders Sørum og Caroline af Ugglas

Knut Anders

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Sammen med Caroline har vi vår alles kjære Knut Anders Sørum fra Toten. En helt utrolig sanger som i kveld blant annet vil gjøre Alf Prøysen slik han aldri har blitt tolket før. Intet øye vil være tørt. Og ikke bare behersker han visesjangeren, men like gjerne pop, rock, ballader osv. osv. – ”you name it”. Han er en musikalsk tusenkunstner og er du i Oslo i høst kan du få med deg Knut Anders i Motown-show på Edderkoppen.

Kulturstrøm

  • «Norsk» James Bond-film lanseres

    Tittelen og skuespillerne i James Bond-filmen som delvis er spilt inn i Nittedal i Akershus, blir offentliggjort torsdag på et «ikonisk 007-sted». Filmen er den 25. om verdens mest berømte etterretningsagent.

  • Advarer mot TV-titting for babyer

    Babyer under ett år bør ikke se på elektroniske skjermer i det hele tatt, anbefaler Verdens helseorganisasjon (WHO). Barn under fem år bør unngå passiv skjermtitting i mer enn én time daglig. Det er første gang FN-organisasjonen mener noe om hvor mye småbarn bør se på TV eller andre skjermer.