NRK Meny
Normal

Ta skjønnheten tilbake

Mars er måneden der vi gjerne vil springe ut i solen vakre og glade. Men vinteren har satt sine spor. Hva gjør man?

Vintersliten hud har godt av behandling før vårsola kommer for fullt.
Foto: Comnet / Scanpix

Det er tid for de første vårfornemmelsene, men for mange av oss er ikke kroppen i den stand den var før vinteren satte inn. Man kan føle seg grå, gusten og feit.

- Her kan mye gjøres og resultatene kommer fort, lover skjønnhetekspert Linda Johansen.

Omega til det meste

Den tidligere modellen er lidenskapelig opptatt av hud og velvære. Og ett nøkkelord for å føle seg vel er omega.

- Omega tre, seks og ni i store mengder er første bud. Tre kapsler morgen og kveld vil gjøre underverker for huden din. Tretthetsrynker viskes ut og du kan se resultatet etter bare noen dager, sier Johansen, og fortsetter:

Tidligere modell Linda Johansen
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Man kan faktisk få en ”minilift” hvis man får i seg tilstrekkelige mengder.

Hold deg unna sukker

Linda Johansen har prøvd en diett med laks til morgen, middag og kvelds. Resultatene ble strålende. Omega i alle mulige numre og varianter er altså bra, på den annen side er karbohydrater fy-fy.

- Prøv å holde deg unna sukker, mel og pasta. Er man standhaftig her kan man faktisk gå ned nesten en kjolestørrelse. Spiser du sukker om kvelden er du dessuten garantert hovne øyne neste morgen, advarer hun.

Aha!

Såkalte aha-syrer og fruktsyrebehandling er også essensielt for å få gløden tilbake. Syrene peeler bort døde hudceller, og disse er det mange av etter vinteren, forteller Johansen. Og man bør ikke velge hvilken som helst fuktighetskrem:

- Hylla på supermarkedet holder ikke. Vi bruker penger på så mye annet, at litt kan vi unne huden også, formaner skjønnhetseksperten.

Linda Johansens skjønnhetstips del 1

Linda Johansens skjønnhetstips del 2

Kulturstrøm

  • Ønsker folk skal huske bandet

    Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

    Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
    Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK