NRK Meny
Normal

Ta shoppingturen på nett!

Nå er høsten her, sommerklærne pakkes snart bort, og garderoben skal fornyes. Men hvor får du tak i det aller hoteste fra catwalken uten nødvendigvis å måtte reise til Paris eller Milano? Og hvordan gjør du dette uten at halve årslønna går med?

Kjøpesenter
Foto: Johannessen, Sara, Sara Johannessen / SCANPIX

Det dukker opp flere og flere shoppingsteder på nett. Etter hvert begynner det å bli ganske vanskelig å velge i vrimmelen av alle, ikke minst å forstå forskjellen mellom dem og å vite hvem som er de mest seriøse aktørene.

La oss lede deg gjennom shoppingjungelen!

Trinn 1: La deg forføre – men gjem kredittkortet!

På det britiske nettstedet  net-a-porter.com  finner du det siste og hoteste innen moteverdenen. Alle de store designermerkene er representert, og nettstedet er kjent for å sette standarden og inspirere moteavhengige verden over.

Dette er nettsted nummer én for deg som er interessert i mote, og et flott sted å gå for inspirasjon.

 

net-a-porter.com
Foto: Faksimilie fra net-a-porter.com / ingen

 

 

Dessverre koster dermed også produktene til net-a-porter skjorta, og med mindre du har lønninger på Hollywood-nivå eller er direkte beslektet med dronningen av England, vil nok ikke handlekurven bugne over.

Dette er derfor stedet for sesongens små utskeielser. (NB: egner seg også veldig godt som tips til kjærester med dårlig tid og mye penger, eventuelt dårlig samvittighet!)

Trinn 2: Når du har innsett virkelighetens begrensninger

Heldigvis finnes det steder som er snillere mot lommeboken.  mydesignerbrands.com garanterer ekte designervesker til nedsatte priser.

asos.com  (står for As Seen On Screen) tilbyr både billige etterlikninger, og ekte merkevarer. Noe bra, noe mindre bra, men leter man litt kan man finne mye spennende.

I tillegg har ebay fått et stadig voksende utvalg klær, vesker og accessoirer. Her kan du gjøre et kupp, og få ekte designervarer til røverpris. Men se opp for folk med urent mel i posen, sjekk historikken til den du kjøper hos før du legger inn bud, spør eventuelt andre om hjelp i forumet.

Trinn 3: Passer det meg?

De fleste vegrer seg litt for å kjøpe klær direkte på nett uten å ha prøvd dem først. Dette har noen geniale mennesker tatt tak i, og gjort noe med.

myvirtualmodel.com kan du nemlig lage en kopi av deg selv som du prøver klærne på! Fyll inn mål, velg hårfrisyre, hårfarge, fasong på øyne og størrelse på alt fra nese og munn til byste, og lag en prøvedukke så lik deg selv som mulig. Så er det bare å sette i gang og prøve klær.

 

myvirtualmodel.com
Foto: Faksimile fra myvirtualmodel.com

 

 

Her slipper du klamme og små prøverom. Dessuten er det veldig artig og litt fristende å lage ”oppgraderte” utgaver av seg selv. Endelig vet jeg hvordan jeg ville sett ut med BH-størrelse 80C, barbie-midje og langt blondt hår… Eller hvordan jeg hadde blitt uten forbrenning.

Trinn 4: Planlegg utenlandsturen

Nett er bra, men når sant skal sies er jo litt av spenningen med shopping å komme seg ut og tråle butikker selv. Høsten er storsesong for helgeturer til Europas mange storbyer når garderoben skal oppdateres. Hovedproblemet her er tidsklemma. Man rekker aldri innom alle stedene man vil.

Vel, fortvil ikke, alt går med litt planlegging. På streetsensation.co.uk  finner du kart over 100 av Londons mest kjente shoppinggater.

Klikk deg inn på en gate, og du får opp bilde av frontpartiet til alle butikkene i gata, altså en gjenspeiling av hvordan gata ser ut i virkeligheten. Under hver butikk får du litt informasjon om hva slags butikk det er, og muligheten til å klikke deg videre inn på nettsiden deres.

 

streetsensation.co.uk
Foto: Faksimile fra streetsensation.co.uk / ingen

 

 

Dermed kan du altså plukke ut hvilke produkter du vil kjøpe, i hvilke butikker, og du finner butikken lett når du kommer dit, fordi du kjenner den – og resten av gata- igjen fra bildet! Dette er rett og slett genialt!

Så er det vel bare å ønske god tur, og et lite tips til slutt: kjøp returbillett (også dette på nett) før du drar! Her er det fort gjort å gå litt over budsjettet!

Hør innslaget fra Nitimen her: Nettprat: Shopping for damer