NRK Meny
Normal

Synger for lisensbetalerne

Aldri før har så mange svensker betalt tv-lisensen. Årsaken er at det svenske lisenskontoret har begynt å takke lisensbetalerne personlig - med sang.

Kor på døra

Her blir en trofast lisensbetaler overrasket med korsang på døra.

Foto: SVT

Ved det svenske lisenskontoret, Radiotjänst i Kiruna, er det stor jubel om dagen. Innbetalingene av tv-lisensen for 2008 er nylig blitt lagt sammen, og tallene viser ny rekord.

- Det har vært et utrolig bra år. Vi har fått 23 000 nye lisensbetalere, og det betyr 50 millioner svenske kroner mer til public service-kanalene, sier Anna Pettersson. Pettersson er sjef for Radiotjänst, som har lisensansvaret for Sveriges Television (SVT), Sveriges Radio (SR) og Utbildingsradion (UR).

Takker med sang

Ved Radiotjänst mener de årsaken til økningen er den nye kampanjen for innbetaling av lisens.

- Vi har begynt å takke de som betaler avgiften. I stedet for å true med besøk av kontrollører, viser vi bilder av overraskede lisensbetalere som blir besøkt av det svenske radiokoret, sier Pettersson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

radiokoret synger i svømmehall

Radiokoret overrasker en lisensbetalende bader i svømmehallen.

Foto: Radiotjänst/SVT

Overraskende steder

Koret synger ut sin takknemlighet overfor trofaste, svenske lisensbetalerne, og oppsøker dem på steder der en minst venter det. Folk er blitt overrasket og sunget for på steder som svømmehallen, t-banen, biblioteket, og hjemme på døra.

Koristene ser ut som vanlige kunder, passasjerer eller forbipasserende før de plustelig bryter ut av mengden og overrasker med sang.

Glade lisensbetalere

Video nsps_upload_2009_1_2_14_46_28_1404.jpg

Se flere videoer her!

- Det er viktig å takke de som betaler. De utgjør tross alt grunnlaget for at public service får sine inntekter. Jeg tror folk setter stor pris på denne kampanjen. Det viser også de gode tallene, sier Pettersson.

Veien til takknemlig korsang

Inspirert Bjerkaas

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas sier at dette kan være interessant for NRK.

- Dette er spennende. Det er alltid bra med tiltak som fungerer, og jeg er gjerne med på å diskutere denne metoden med lisenskontoret i Mo i Rana, sier Bjerkaas.

Kunne dette vært noe for NRK? Diskuter her!

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.