Synger for lisensbetalerne

Aldri før har så mange svensker betalt tv-lisensen. Årsaken er at det svenske lisenskontoret har begynt å takke lisensbetalerne personlig - med sang.

Kor på døra

Her blir en trofast lisensbetaler overrasket med korsang på døra.

Foto: SVT

Ved det svenske lisenskontoret, Radiotjänst i Kiruna, er det stor jubel om dagen. Innbetalingene av tv-lisensen for 2008 er nylig blitt lagt sammen, og tallene viser ny rekord.

- Det har vært et utrolig bra år. Vi har fått 23 000 nye lisensbetalere, og det betyr 50 millioner svenske kroner mer til public service-kanalene, sier Anna Pettersson. Pettersson er sjef for Radiotjänst, som har lisensansvaret for Sveriges Television (SVT), Sveriges Radio (SR) og Utbildingsradion (UR).

Takker med sang

Ved Radiotjänst mener de årsaken til økningen er den nye kampanjen for innbetaling av lisens.

- Vi har begynt å takke de som betaler avgiften. I stedet for å true med besøk av kontrollører, viser vi bilder av overraskede lisensbetalere som blir besøkt av det svenske radiokoret, sier Pettersson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

radiokoret synger i svømmehall

Radiokoret overrasker en lisensbetalende bader i svømmehallen.

Foto: Radiotjänst/SVT

Overraskende steder

Koret synger ut sin takknemlighet overfor trofaste, svenske lisensbetalerne, og oppsøker dem på steder der en minst venter det. Folk er blitt overrasket og sunget for på steder som svømmehallen, t-banen, biblioteket, og hjemme på døra.

Koristene ser ut som vanlige kunder, passasjerer eller forbipasserende før de plustelig bryter ut av mengden og overrasker med sang.

Glade lisensbetalere

Video nsps_upload_2009_1_2_14_46_28_1404.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se flere videoer her!

- Det er viktig å takke de som betaler. De utgjør tross alt grunnlaget for at public service får sine inntekter. Jeg tror folk setter stor pris på denne kampanjen. Det viser også de gode tallene, sier Pettersson.

Veien til takknemlig korsang

Inspirert Bjerkaas

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas sier at dette kan være interessant for NRK.

- Dette er spennende. Det er alltid bra med tiltak som fungerer, og jeg er gjerne med på å diskutere denne metoden med lisenskontoret i Mo i Rana, sier Bjerkaas.

Kunne dette vært noe for NRK? Diskuter her!

Kulturstrøm