NRK Meny
Normal

Symesterne svarte inspirerte seere

Seerne spurte finalistene i Symesterskapet om de skulle starte sine egne kolleksjoner og om sytips i nettmøte onsdag kveld.

Anne Lyth, Walter Heidkampf og Kristin Jørgenvåg

FINALISTENE: Anne Lyth, Walter Heidkampf og Kristin Jørgenvåg svarte på seernes spørsmål onsdag kveld. Mandag 22. desember er de finalister i Symesterskapet på NRK1.

Foto: Sindre Skrede / NRK

Etter fem programmer med hektisk sying, mange imponerende kreasjoner og noen virkelige mesterverk, mye latter og noen tårer har åtte amatører blitt til tre mestere.

Mandag kveld er det duket for finale mellom de tre som i løpet av onsdagens sending ble finalister. Etter nest siste sending svarte de på spørsmål fra seerne.

Min anbefallning er å gå før sin egen stil og sine egne mål og ikke bry seg om hva andre syns og mener, svarte Walter Heidkampf til Frøydis som var begeistret for hans karakteristiske stil.

Se alle spørsmål og svar i nettmøtet nederst.

– Bli venn med strykejernet!

Nykommere som vil lære å sy fikk blant annet svar og tips om lure triks:

– Det beste tips jeg kan gi deg er å starte med å sy noe du har lyst til. Ellers er det å være venn med strykejernet og bruke det på alle sømmer, svarte Anne Lyth som mente at det morsomste med å sy er at du kan ha på deg klærne selv.

Sykløpper Kristin Jørgenvåg svarte Mina D som ville sy en bikini til seg selv:

– Nød lærer naken dame å spinne (eller: sy bikini om du vil!) Jeg har sydd bikini en gang uten overlock-maskin. Da la jeg en smal strikk inni bretten på stoffet og sydde en stikning fra framsiden med tvillingnål. Passform på badetøy er viktig. Hva med å tegne av mønster fra en truse eller gammel bikinibukse du har fra før...

Ny sesong neste år

Fra i dag kan du melde deg på neste sesong av NRK1-serien. De tre finalistene anbefaler syglade å søke: Vil du bli med i Symesterskapet?

Men før 2015-sesongen av Symesterskapet skal lages kan du lese spørsmål og svar i nettmøtet under:

Spør symesterne

Onsdag kveld svarer de tre syerne som går til finalen i Det store symesterskapet på dine spørsmål.

  Kulturstrøm

  • Nordic Light er i gang

   Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

   Morten Krogvold
   Foto: Eirik Haukenes / NRK
  • Forsvaret kutter i musikken

   Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

   Forsvarets musikk Harstad
   Foto: Nils Mehren