Swefilmer-sjef kreves for 14 mill.

De to mennene som sto bak piratsiden Swefilmer møtte i Varbergs tingrett i Sverige fredag 17. juni 2016, skriver Aftonbladet. En 22 og 25-åring mistenkes for å stå bak swefilmer.com som tilbydde gratis strømming av over 1.400 filmer. Etter at politiet foretok en husransakning ble siden stengt 31. juli 2015. Eldstemann kreves for 14 millioner svenske kroner i erstatning. Ifølge tiltalen skal annonseinntekter og donasjoner alene utgjort over 13 millioner kroner i den perioden siden var operativ.

Swefilmer
Foto: SKJERMBILDE

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm