Svinekoteletter med pasta og pesto

Enklere blir det ikke og bedre smaker det ikke. Her er en oppskrift for deg som er i farta og har lyst på noe virkelig godt!

Svinekoteletter med pasta og pesto
Foto: André Strand / NRK

Til fire personer trenger du:

4 svinekoteletter

500 g pasta (gjerne fersk)

6 tomater

2 rødløker

2 dl ekstra virgin olivenolje

4 fedd hvitløk

1 kvist timian

100 g pinjekjerner

1 potte basilikum

100 g parmesan

Kokk Morten André Tungesvik
Foto: André Strand / NRK

Slik gjør du:

Stek pinjekjernene lett gyldne på en panne. Avkjøl.

Stek kotelettene i en medium varm panne (ca 2 min. på hver side), sammen med 2 fedd hvitløk, 1 kvist timian, salt og pepper. Trekk pannen av varmen og la hvile.

Kok pasta i lettsaltet vann sammen med 2 ss olivenolje.

Ha hvitløk, parmesan og ekstra virgin olivenolje i en kjøkkenmaskin. Kjør blandingen til den blir en glatt masse. Tilsett basilikum og pinjekjerner og kjør i ytterligere 2 min. Smak til med salt og pepper.

Serveres med en salat laget av tynne skiver av tomat og rødløk, som er marinert med salt, pepper, ekstra virgin olivenolje og litt sitronsaft.