NRK Meny
Normal

Svinekoteletter med pasta og pesto

Enklere blir det ikke og bedre smaker det ikke. Her er en oppskrift for deg som er i farta og har lyst på noe virkelig godt!

Svinekoteletter med pasta og pesto
Foto: André Strand / NRK

Til fire personer trenger du:

4 svinekoteletter

500 g pasta (gjerne fersk)

6 tomater

2 rødløker

2 dl ekstra virgin olivenolje

4 fedd hvitløk

1 kvist timian

100 g pinjekjerner

1 potte basilikum

100 g parmesan

Kokk Morten André Tungesvik
Foto: André Strand / NRK

Slik gjør du:

Stek pinjekjernene lett gyldne på en panne. Avkjøl.

Stek kotelettene i en medium varm panne (ca 2 min. på hver side), sammen med 2 fedd hvitløk, 1 kvist timian, salt og pepper. Trekk pannen av varmen og la hvile.

Kok pasta i lettsaltet vann sammen med 2 ss olivenolje.

Ha hvitløk, parmesan og ekstra virgin olivenolje i en kjøkkenmaskin. Kjør blandingen til den blir en glatt masse. Tilsett basilikum og pinjekjerner og kjør i ytterligere 2 min. Smak til med salt og pepper.

Serveres med en salat laget av tynne skiver av tomat og rødløk, som er marinert med salt, pepper, ekstra virgin olivenolje og litt sitronsaft.

Kulturstrøm

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold