Til fire personer trenger du:
4 svinekoteletter
500 g pasta (gjerne fersk)
6 tomater
2 rødløker
2 dl ekstra virgin olivenolje
4 fedd hvitløk
1 kvist timian
100 g pinjekjerner
1 potte basilikum
100 g parmesan
Slik gjør du:
Stek pinjekjernene lett gyldne på en panne. Avkjøl.
Stek kotelettene i en medium varm panne (ca 2 min. på hver side), sammen med 2 fedd hvitløk, 1 kvist timian, salt og pepper. Trekk pannen av varmen og la hvile.
Kok pasta i lettsaltet vann sammen med 2 ss olivenolje.
Ha hvitløk, parmesan og ekstra virgin olivenolje i en kjøkkenmaskin. Kjør blandingen til den blir en glatt masse. Tilsett basilikum og pinjekjerner og kjør i ytterligere 2 min. Smak til med salt og pepper.
Serveres med en salat laget av tynne skiver av tomat og rødløk, som er marinert med salt, pepper, ekstra virgin olivenolje og litt sitronsaft.