Svinegryte "sweet and sour"

I dag kan du lage Lises svinegryte til middag, med en sweet and sour variant.

Svinegryte
Foto: NRK

Til 6 personer trenger du:

 1 kg svinekjøtt, f.eks. filet, ytrefilet eller koteletter

2 ss hvetemel

2 løk

2 bokser (400g) ananas i jus

1 boks knuste tomater

1 dl ketchup, Heinz

1 dl kyllingkraft

1 dl ananasjus ( fra boksen)

2 hvitløkfedd

2 ts revet frisk ingefær

salt og pepper

olje til steking

 

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i grove terninger, krydre med salt og pepper og bland det med melet. Rens og skjær løken i kløfter og hakk hvitløken. Fres løken ved middels høy varme i en gryte eller stor stekepanne med høye kanter. Tilsett ingefær og hvitløk og fres litt videre til løken blir blank, den skal ikke få farge. Ha i tomater, ketchup, karft, ananas og ananasjus. La sausen småkoke i 10-12 minutter. Stek kjøttet raskt i en varm stekepanne og legg det over i sausen. ( Stek kjøttet i to omganger så ikke pannen blir avkjølt og kjøttet begynner å koke.)La gryten småputre 5 minutter til og så er den klar. Server med kokt ris.

 

Tips:

Ønsker du sausen sterkere kan du smake den til med sweet chili sauce, syrligere bruker du 7% eddik eller sukker, plumsauce eller aprikossyltetøy hvis du ønsker en søtere smak. Skjær grønnsaker som paprika, purre, gulrot, squash eller kinakål i tynne strimlerog stek dem raskt i en varm stekepanne. Dryss over litt salt og pepper ev. litt soyasaus, og gjerne sesamfrø og/eller hakket koriander. Vil du fryse ned halvparten bør du droppe de siste 5 minuttene av koketiden.Bland det stekte kjøttet med sausen, avkjøl, pakk inn og frys.

 

Kulturstrøm