NRK Meny
Normal

Svindlere med sjarm

"Svindlere med stil" har sjarm!

Svindlere med stil
Foto: Erik Berg

Det er den siste forestillingen i storsalen på Chateau Neuf før studentene tar over huset. Litt vemodig mener premiereløvene, men likevel var det stor stemning og stormende jubel da to "Svindlere med stil" inntok scenen.

Enkle historie

Svindlere med stil
Foto: Erik Berg

Historien er enkel. En eldre elegant storsvindler og en yngre rufsete småkjeltring sloss om hvem som skal bli svindlerkonge på haugen langs Rivieraen.

Og dette låter kanskje litt kjent. Det er bygget på filmkomedien "Dirty Rotten Scoundrels", med Michael Caine og Steve Martin. Men her i musikalen er det Sven Nordin og Bjarte Hjelmeland som er de sjarmerende skurkene.

- De mestrer både sangen og komediespillet, mener premiereløvene Rune Alstedt og Andreas Diesen.

Sjarme og eleganse

Fra Sven Nordin inntar scenen ser vi at han både har sjarmen og elegansen som trengs, og når han dertil har en feiende flott stemme er mye gjort. Han alene dekker tittelen. Han synger ”gi folk det de vil ha” og vi får så det monner, sier løvene.

Hans motstykke Bjarte Hjemeland skuffer heller ikke. Komikken, stemmen og sjarmen.

- Han lar ikke et grep innen komikken være ugjort, og jøss som han synger da!

Stor overraskelse

Enda desse herrene gjør jobben bra er det likevel Ingar Helge Gimle som er det store komiske overraskelsen. Han spiller politiinspektør som på mange måter er med på leken.

- Han er som alltid i stand til å skape en helstøpt rollefigur. At han kan danse har vi jo sett på TV, men at han også synger skikkelig bra er en glede å oppleve, mener Andreas. Og Rune er helt enig.

- Ja, i hans solosang ”Chimpanse i dress” går han Julius i Dyreparken i næringen. For et festlig kropsspråk, og hans franske aksent ville gjort Inspektør Clousaut missunnelig,

Svindlere med stil
Foto: Erik Berg

Mia er et kapittel for seg selv

Dette ble nesten til herrenes aften, men musikaldiva Mia Gundersen er et kapittel for seg selv mener de populære premiereløvene. De mener også at denne damen har en herlig stemme og at hun glitrer og bobler av musikalsk overskudd, og sist men ikke minst takler hun komediefaget.

Ikke like bra

Premiereløvene er ikke like imponert av Janne Formoe.

- Hun var ikke helt på plass enda i rollen som Colgatearvingen som skal lures av svindlerparet, og sangstemmen er jo heller ikke så sterk som de andres.

Men det er ikke bare Janne Formoe som trekker ned. Premiereløvene mener at musikalen er litt i lengste laget.

- Av og til virket det som om sangnummerene var lagt inn for redde vanskelige dekorasjonsskift, litt trist, for det er scenene med tempo at forstillingen funker best.

Rune og Andreas hadde en fin opplevelse, men noen ting kunne de vært foruten.

- Noen platte ordspillsgrovheter, og et par seige ballader.

Pilkast

Men likevel er Rune og Andreas imponert over musikalen. Og på en skala fra 0 til 10 blir det ganske høgt pilkast.

- Det blir 8 fra oss begge!