Til 4 personer trenger du:
4 svinekoteletter, gjerne økologiske
2 rødløk
2 epler
50 g blåmuggost
1 kvast frisk rosmarin
2 ts flytende honning
salt og kvernet pepper
smør og olje til steking
Fremgangsmåte:
Del løk og epler i båter. Stek det i en middels varm panne til løken og eplene begynner å bli myke.
Dryss over salt, pepper og grovhakket rosmarin.
Drypp over honningen og la det hele få en vakker gyllen farge.
Krydre kotelettene med salt og pepper, stek dem ved middels høy varme.
Legg løk, epler og kotelettene i samme panne..
Dryss over biter av blåmuggost og la det putre et minutt eller to til osten begynner å smelte.
Server med f.eks. knuste kokte poteter smakt til med salt, pepper, olivenolje og ferskpresset sitronsaft.
Tips:
Frest spinat eller en grønn salt er fint tilbehør.
Frisk rosmarin kan erstattes med litt tørket.
Epler kan erstattes med pærer, fersken eller nektarin.