NRK Meny
Normal

Mat i Frokost-Tv:

Det er onsdag og Kokke-Lise disker opp med svinaktig gode koteletter! Dette blir snadder!

Svingode koteletter
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 koteletter, gjerne økologiske nakkekoteletter
2 rødløk
2 epler
50 g blåmuggost
1 kvast rosmarin
1 ts flytende honning
salt og kvernet pepper
olje til steking

Fremgangsmåte:

Del løken i kløfter og eplene i båter uten kjerner. Stek løken og eplene i en middels varm panne til det blir mykt. Dryss over salt, pepper og grovhakker rosmarin. Drypp over honningen og la det hele få en vakker gyllen farge. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem ved middels høy varme. Legg løk, epler og kotelettene over i en liten ovnspanne. Dryss over biter av blåmuggost og stek midt i ovn til osten begynner å smelte. Server med f.eks.knuste kokte poteter smakt til med salt, pepper, olivenolje og ferskpresset sitronsaft.

Tips:

Frest spinat eller en grønn salat er fint tilbehør. Hvis kotelettene er veldig store kan du dele dem i to før du steker dem. Epler kan erstattes med pærer, fersken eller nektariner.

5+5 minutter hadde vært gull.
Kokke-Lise:-)

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.