Mat i Frokost-Tv:

Det er onsdag og Kokke-Lise disker opp med svinaktig gode koteletter! Dette blir snadder!

Svingode koteletter
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 koteletter, gjerne økologiske nakkekoteletter
2 rødløk
2 epler
50 g blåmuggost
1 kvast rosmarin
1 ts flytende honning
salt og kvernet pepper
olje til steking

Fremgangsmåte:

Del løken i kløfter og eplene i båter uten kjerner. Stek løken og eplene i en middels varm panne til det blir mykt. Dryss over salt, pepper og grovhakker rosmarin. Drypp over honningen og la det hele få en vakker gyllen farge. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem ved middels høy varme. Legg løk, epler og kotelettene over i en liten ovnspanne. Dryss over biter av blåmuggost og stek midt i ovn til osten begynner å smelte. Server med f.eks.knuste kokte poteter smakt til med salt, pepper, olivenolje og ferskpresset sitronsaft.

Tips:

Frest spinat eller en grønn salat er fint tilbehør. Hvis kotelettene er veldig store kan du dele dem i to før du steker dem. Epler kan erstattes med pærer, fersken eller nektariner.

5+5 minutter hadde vært gull.
Kokke-Lise:-)

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC