Hopp til innhold

Mat i Frokost-Tv:

Det er onsdag og Kokke-Lise disker opp med svinaktig gode koteletter! Dette blir snadder!

Svingode koteletter
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 koteletter, gjerne økologiske nakkekoteletter
2 rødløk
2 epler
50 g blåmuggost
1 kvast rosmarin
1 ts flytende honning
salt og kvernet pepper
olje til steking

Fremgangsmåte:

Del løken i kløfter og eplene i båter uten kjerner. Stek løken og eplene i en middels varm panne til det blir mykt. Dryss over salt, pepper og grovhakker rosmarin. Drypp over honningen og la det hele få en vakker gyllen farge. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem ved middels høy varme. Legg løk, epler og kotelettene over i en liten ovnspanne. Dryss over biter av blåmuggost og stek midt i ovn til osten begynner å smelte. Server med f.eks.knuste kokte poteter smakt til med salt, pepper, olivenolje og ferskpresset sitronsaft.

Tips:

Frest spinat eller en grønn salat er fint tilbehør. Hvis kotelettene er veldig store kan du dele dem i to før du steker dem. Epler kan erstattes med pærer, fersken eller nektariner.

5+5 minutter hadde vært gull.
Kokke-Lise:-)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.