NRK Meny
Normal

Sverres satay-spyd

Vår superkokk Sverre Sætre lærer oss å lage satay-spyd med peanuttsaus! Se han lage retten i torsdagens sommeråpent klokken 21.10.

Sverre Sætre
Foto: NRK

Til to personer trenger du:

Marinade

1 cm hakket frisk rød chili

1 ss fersk ingefærrot, revet

2 fedd hvitløk finhakket eller revet

½ ts koriander, tørket

½ ts gurkemeie, tørket

¼ dl soyaolje (5 ss)

1 ss soyasaus

300 g filet av kylling, svin eller okse

Fremgangsmåte:

Kutt kjøttet i strimler og træ på spyd. Er spydene av tre, bør de ligge i vann i ca 30 min, så tar de ikke fyr på grillen. Bland alle ingrediensene til marinaden og pensle det på kjøttet. Stek kjøtte ca 1 min på hver side.

Peanøttsaus

1,5 dl h-melk

½ glass peanøttsmør, grov type ( ca 175 g )

2 ss soyasaus

Resten av marinaden

salt

Fremgansgsmåte:

Kok opp melk. Tilsett peanøttsmør, soyasaus og marinade. Rør godt sammen og smak evt til med litt salt.

Tilbehør

½ rødløk i båter

½ agurk i stolper

Kokt ris

Tips: Server med lyst øl eller en kald ingefær-te

Ingefær-te

1 + 3 dl vann

3 cm grovhakket fersk ingefær

3 ss brunt sukker

¼ lime i grove biter (skall og saft)

sitronmelisse

isbiter

Fremgangsmåte:

Kok opp 1 dl vann, ingefær og sukker og la koke i ca 1 minutt. Avkjøl og bland med resten av vannet og limen. Server med sitronmelisse og masse isbiter.