Til to personer trenger du:
Marinade
1 cm hakket frisk rød chili
1 ss fersk ingefærrot, revet
2 fedd hvitløk finhakket eller revet
½ ts koriander, tørket
½ ts gurkemeie, tørket
¼ dl soyaolje (5 ss)
1 ss soyasaus
300 g filet av kylling, svin eller okse
Fremgangsmåte:
Kutt kjøttet i strimler og træ på spyd. Er spydene av tre, bør de ligge i vann i ca 30 min, så tar de ikke fyr på grillen. Bland alle ingrediensene til marinaden og pensle det på kjøttet. Stek kjøtte ca 1 min på hver side.
Peanøttsaus
1,5 dl h-melk
½ glass peanøttsmør, grov type ( ca 175 g )
2 ss soyasaus
Resten av marinaden
salt
Fremgansgsmåte:
Kok opp melk. Tilsett peanøttsmør, soyasaus og marinade. Rør godt sammen og smak evt til med litt salt.
Tilbehør
½ rødløk i båter
½ agurk i stolper
Kokt ris
Tips: Server med lyst øl eller en kald ingefær-te
Ingefær-te
1 + 3 dl vann
3 cm grovhakket fersk ingefær
3 ss brunt sukker
¼ lime i grove biter (skall og saft)
sitronmelisse
isbiter
Fremgangsmåte:
Kok opp 1 dl vann, ingefær og sukker og la koke i ca 1 minutt. Avkjøl og bland med resten av vannet og limen. Server med sitronmelisse og masse isbiter.