Svensk MGP-programleder fjernes etter reklamebråk

Tidligere Eurovision-vinner Charlotte Perrelli får ikke lede den svenske Melodifestivalen på grunn av et reklameoppdrag.

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrellis reklameoppdrag gjør at hun ikke kan lede delfinalen i den svenske Melodifestivalen.

Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / NTB scanpix

Neste helg skulle Charlotte Perrelli stå på scenen som programleder for SVTs flaggskip Melodifestivalen.

Men sist fredag «avslørte» Aftonbladet at hun har tatt et reklameoppdrag for kontantkortfirmaet Comviq. Saken endte med at SVT etter flere dager bestemte at Perrelli ikke kan lede delfinalen.

Årsaken er at oppdraget bryter med reklamereglene til den svenske allmennkringkasteren, og deres profiler kan ikke vises i reklame eller andre kommersielle sammenhenger.

Flere musikalske innslag

Men ifølge Melodifestivalen opplyste Perrelli om sine reklameoppdrag i november, og disse skal ha blitt godkjent av SVT. Perrelli hevder derfor at det er SVT som har gjort en tabbe.

SVT erkjenner feilen, og ber den tidligere Eurovision Song Contest-vinneren om unnskyldning for at det har framstått som om det er Perrelli som har brutt avtalen, samtidig som de beklager at hun har fått negativ publisitet.

Nå har partene blitt enige om at hennes jobb som programleder i den andre delfinalen utgår. Hun får heller en fremtredende rolle som underholder i programmet, og Perrelli skal medvirke i flere musikalske innslag i løpet av sendingen.

Klippekort på seire

Charlotte vant Eurovision Song Contest i 1999 for låten Take Me To Your Heaven, og representerte også Sverige i melodikonkurransen i 2008.

Årets konkurranse avholdes i Globen i Stockholm etter at Måns Zelmerlöv vant fjorårets ESC-finale med låten «Heroes». Sverige har vunnet konkurransen seks ganger, og bare Irland har flere seire.

Kulturstrøm

 • Nye Ibsen-bibliotek tegnet

  Japanske Kengo Kuma med «Trekrone» (bildet) og danske Schmidt Hammer Lassens «Foranderlige perspektiver» er de to arkitektforslagene som er videre i konkurranse om Ibsen-bibliotek. Planen er at Ibsen-biblioteket åpner før 200-årsjubileet for Henrik Ibsens fødsel i 2028.

  Trekrone, forslaget til Ibsen-bibliotek tegnet av japanske Kengo Kuma og MAD Arkitekter i Norge.
  Foto: Kengo Kuma/MAD
 • Kommunen søker etter blogger

  Fyresdal kommune søker etter en blogger med flere tusen følgere på sosiale medier – som vil flytte til bygda. Kommunen tilbyr gratis bolig, skole og barnehageplass i ett år. Gjenytelsen er hyppige blogginnlegg og snapper fra Fyresdal.

 • 68.400 besøkte Munch-utstilling

  Rekordmange besøkte Munch-utstillingen hos Kode i Bergen, melder Bergens Tidende. Hele 68.400 personer besøkte museet fra utstillingen åpnet i september til den stengte i dag.