Hopp til innhold

Svensk MGP-programleder fjernes etter reklamebråk

Tidligere Eurovision-vinner Charlotte Perrelli får ikke lede den svenske Melodifestivalen på grunn av et reklameoppdrag.

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrellis reklameoppdrag gjør at hun ikke kan lede delfinalen i den svenske Melodifestivalen.

Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / NTB scanpix

Neste helg skulle Charlotte Perrelli stå på scenen som programleder for SVTs flaggskip Melodifestivalen.

Men sist fredag «avslørte» Aftonbladet at hun har tatt et reklameoppdrag for kontantkortfirmaet Comviq. Saken endte med at SVT etter flere dager bestemte at Perrelli ikke kan lede delfinalen.

Årsaken er at oppdraget bryter med reklamereglene til den svenske allmennkringkasteren, og deres profiler kan ikke vises i reklame eller andre kommersielle sammenhenger.

Flere musikalske innslag

Men ifølge Melodifestivalen opplyste Perrelli om sine reklameoppdrag i november, og disse skal ha blitt godkjent av SVT. Perrelli hevder derfor at det er SVT som har gjort en tabbe.

SVT erkjenner feilen, og ber den tidligere Eurovision Song Contest-vinneren om unnskyldning for at det har framstått som om det er Perrelli som har brutt avtalen, samtidig som de beklager at hun har fått negativ publisitet.

Nå har partene blitt enige om at hennes jobb som programleder i den andre delfinalen utgår. Hun får heller en fremtredende rolle som underholder i programmet, og Perrelli skal medvirke i flere musikalske innslag i løpet av sendingen.

Klippekort på seire

Charlotte vant Eurovision Song Contest i 1999 for låten Take Me To Your Heaven, og representerte også Sverige i melodikonkurransen i 2008.

Årets konkurranse avholdes i Globen i Stockholm etter at Måns Zelmerlöv vant fjorårets ESC-finale med låten «Heroes». Sverige har vunnet konkurransen seks ganger, og bare Irland har flere seire.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)