NRK Meny
Normal

Svensk avis: Uselt, Elton

Norgesaktuelle Elton John får slakt for sin konsert i Malmö torsdag.

Elton John

Elton John spiller to konserter i Norge, men får slakt i Sverige.

Foto: PATRICK STRAUB / AP

Elton John

Elton John avlyste sin 'Red Piano'-turné i Europa, men spiller en annen type konserter på turnéen han nå er ute på.

Foto: JOE CAVARETTA / AP

Les også: Elton John droppet av oppvarmingsbandet

Les også: 3.000 billetter igjen til Elton John-konsert

Les også: Elton John kommer!

Bakgrunn: Biografi, Elton John!

Alt om Elton John!

Lørdag spiller Elton John på nye Fredrikstad Stadion og 26. juni kommer han til Sør Arena i Kristiansand. Konserten i Sverige på torsdag slaktes.

Skapte ikke mye liv

Torsdag spilte Elton John i Malmö på Malmö Stadion, der det ikke har vært konserter på lenge. Og om den gamle arenaen ble vekket til live, mener anmelderen i den svenske avisa Expressen at Elton John ikke akkurat skapte mye liv.

Anmelderen mener nemlig at Elton John ikke lenger ”leverer varene”. Han mener Elton blir kjedeligere for hver gang han besøker Skandinavia og Sverige.

”Elton John spelar piano som en Robert Wells på valium och verkar så distansierad att det känns som om han utför covers på sina egna låtar, barpianist-style,” heter det i anmeldelsen.

Treg og utrolig kjedelig

Anmelderen mener konserten er treg og utrolig kjedelig, ”men det värsta är att Elton John verkar skita i vilket. Han är ett självspelande piano som befinner sig någon annanstans. På gardenparty med George Michael, på röda mattan med Geri Halliwell, i privatjeten med maken David Furnish”, heter det videre i Expressen.

Eneste lyspunktet mener avisa kom mot slutten da Elton John gjorde en versjon av ”Croccodile rock” og fikk til en smule allsang.

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.