Hopp til innhold

Var med på tåamputasjon før «Valkyrien»

Sven Nordin skulle forberede seg til lege-rollen sin i «Valkyrien». Så våknet pasienten.

Nordin forteller at han var med på en tåamputasjon.

VIDEO: Sven Nordin forteller Fredrik Skavlan om hvordan han ble vant til å håndtere rotter og å være med på ekte operasjoner.

Søndag sendes den femte episoden av NRK-serien «Valkyrien», om en kirurg som desperat begynner behandling av sin kone i ett bomberom på den nedlagte T-banestasjonen Valkyrie Plass i Oslo.

SE: TV-serien Valkyrien

Som kirurgen «Ravn» valgte Sven Nordin å gjøre research på hvordan det faktisk var å være i kirurg.

Ble gjenkjent

I kveldens «Skavlan» forteller han om nettopp dette, og hvordan han fikk være i operasjonssalen på Ringerike sykehus flere ganger.

– Jeg fikk blant annet være med på en tåamputasjon, forteller Nordin.

– Det var en eldre dame som hadde fått koldbrann og måtte fjerne en tå. Jeg trodde jeg skulle svime av, det var ganske røft.

Sven Nordin i NRK-serien «Valkyrien»

VALKYRIEN: I serien er Sven Nordin selv lege på den nedlagte T-banestasjonen Valkyrie Plass.

Foto: ERIK AAVATSMARK/TORDENFILM

Men Nordin besvimte ei, og fikk til og med lov til å klippe av sytråden når tåen omsider var kuttet av. Så våknet pasienten.

– Da damen som lå der så hvem det var spurte hun «men er ikke du han fra Mot i brøstet da», sier Nordin smilende.

Les også: Pål Sverre Hagen kjenner seg igjen i rollefiguren
Les også: Valkyrien: Oslos underjordiske hemmelighet

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK