Hopp til innhold

Sven Nordin om «Valkyrien»: – Seriens svarte tematikk treffer tidsånden

På søndag er det klart for første episode i NRKs nye dramasatsning «Valkyrien». Hovedrolleinnehaver Sven Nordin mener ingen har sett noe lignende dette.

Promo Valkyrien

– Tematikken er ganske svart, men jeg håper og tror at serien er aktuell og at vi treffer tidsånden godt, sier Sven Nordin.

Han spiller karakteren Ravn i NRK-serien «Valkyrien», som har premiere på NRK førstkommende søndag.

– Lever farlig

– Det er mange som snakker om at vi lever farlig om dagen. Det er mye usikkerhet, kalde forhold mellom øst og vest, stor befolkningsvekst og mye usikkerhet knyttet til innvandring og flyktninger, sier Nordin.

Han fortsetter:

– Jeg tror folks engstelse og redsel for fremtiden er ganske stor, og disse knappene trykker «Valkyrien» på, sier Nordin.

«Valkyrien» handler om legen Ravn, som leter desperat etter en kur til sin dødende kone Vilma. Sykehuset kan ikke lenger hjelpe henne, og Ravn begynner å jobbe i skjul. Han får hjelp av den korrupte sivilforsvarsmannen Leif, og sammen bygger de en illegal klinikk i et bomberom i Oslo.

Leif mener det bare er et spørsmål om tid før samfunnet kollapser. Ravn derimot håper på et under, og at kjærligheten vil seire.

– Går nye veier

– Vi ønsket å lage en sterk kjærlighetshistorie, som også kunne romme fremtidsfrykt, bærekreft og andre ting som vi alle må forholde oss til i tiden som kommer. Jeg er veldig spent på hvordan serien vil bli mottatt, sier hovedforfatter og regissør Erik Richter Strand.

På rollelisten står blant annet Sven Nordin, Pål Sverre Hagen, Pia Halvorsen og Ellen Birgitte Winther. Og Nordin mener serien ikke ligner på noe annet som er laget tidligere.

– Ingen har sett noe som ligner «Valkyrien». Vi tør å gå nye veier og åpne noen nye dører. Det er veldig spennende og dette har jeg stor tro på.

De to første episodene av serien sendes på samme kveld 1. januar, mens det sendes én episode hver av de påfølgende søndagene.

Kulturstrøm

 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.

 • Sjelden Mercedes solgt for over én milliard

  En svært sjelden Mercedes-Benz fra 1955 er solgt på auksjon for 1,38 milliarder norske kroner. Bilen skal dermed være den dyreste som noen gang er solgt.

  Det opplyser auksjonshuset Sotheby's i London. Bilen, en Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut fra 1955, ble kjøpt av en privat samler for 135 millioner euro. Den er en av bare to i sitt slag.

  Prisen er nesten tre ganger så høy som den forrige rekorden, som ble satt i 2018 av en Ferrari 250 GTO fra 1962.

  (©NTB)

  En svært sjelden Mercedes-Benz fra 1955 er solgt på auksjon for 1,38 milliarder norske kroner. Bilen skal dermed være den dyreste som noen gang er solgt.
  Foto: AFP