NRK Meny
Normal

Svart i farta

En 16 minutter lang ”doom metal”-låt topper for tiden hitlisten i Finland.

Reverend Bizarre

BIZARRE HIT: 'Doom metal'-bandet Reverend Bizarre troner for tiden på toppen av den finske hitlisten.

Foto: Anu Jalo/Spinefarm Records

Lordi

Finske Lordi vant Eurovision Song Contest og får nå støtte til å spille inn skrekkfilm.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Les flere metal-nyheter!

Ikke før det ble klart at fjorårets Musikal grand prix-vinnere Lordi får statlig støtte for å spille inn en skrekkfilm basert på seg selv, kan Finland by på nok en overraskelse fra den mørke delen av musikkindustrien.

Uvanlig hit

Da bandet Reverend Bizarre 30. mai ga ut singelen ”Teutonic Witch”, føk de rett til topps på landets offisielle hitliste .

På tross av dette, vil nok ingen mainstreams radiostasjoner våge å la den få spilletid: Singelen består av ett enkeltspor som varer i 16 minutter, har ti verselinjer og kategoriseres som ”doom metal”.

Begrenset opplag

”Teutonic witch” kom i et begrenset opplag, som en redigert versjon av en i utgangspunktet enda lengre låt på bandets kommende album.

Denne er nok etterlengtet, for idet singelen ble revet ut av butikkhyllene, måtte artister som Rihanna (som ligger øverst på den norske VG-lista), Bon Jovi og de finske kollegene i Lordi se seg slått.

Siste utgivelse

Reverend Bizarre ble formet i 1995 og har to fullengdere på samvittigheten, i tillegg til noen singler og ep-er. Tekstene er på engelsk.

Deres siste album er varslet utgitt i august.