NRK Meny
Normal

Svart Arv

Sjur Tveter blir oppsøkt av en kvinne som sier at hun er tanten hans. Hun forteller at han kan være arving til en stor formue. Like etterpå blir hun drept.

Svart Arv
Foto: Vikene, Solveig / SCANPIX

Sjur blir dratt inn i en familie gjennomsyret av hat og ondskap, og hvor mange hemmeligheter ligger dypt begravet. Det blir lensmannen Mons Strand som får i oppdrag å etterforske saken.

Bygdekrim fra Hedmarken

Dette er bygdekrim, en subsjanger innen krimmen som Magnhild Bruheim er en av representantene for i norsk krim. Handlingen er lagt til Hedmark hvor vi treffer familien Mollurd, en familie som er gjennomsyret av ondskap og hat, og hvor hemmeligheter har vært grobunn for mistenksomhet og misforståelser i mange år.

På grunn av et dødsfall i familien dukker et fremmed menneske opp, som viser seg å være både en slektning og hovedarving. Dette får uante konsekvenser og gamle relasjoner og historier får etter hvert stor betydning for dette krimdramaet, hvor politietterforsker Mons Strand er etterforsker.

Hørespillet er i fire deler.

Intervju med forfatter Magnhild Bruheim

Intervju med Magnhild Bruheim.

Disse er med:

Jørgen Langhelle, Ingjerd Egeberg, Lars Erik Holter, Anne Nyutstumo, Charlotte Frogner, Kaja Varjord, Ågot Sendstad, Svein Erik Brodal, Morten Espeland, Trond Brenne, Stig Henrik Hoff, Jannik Bonnevie, Ane Hoel, Marit Kolbræk, Thorbjørn Harr, Espen Reboli Bjerke og Jan Gunnar Røyse.

Produksjonsleder: Gjertrud Helland
Lyddesign: Arne Barca
Produsent: Else Barratt-Due
Regi: Harry Guttormsen

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: