NRK Meny
Normal

Svarene du lurer på

Her får du svarene. Nitimens politiske reporter stiller partilederne til veggs.

Pål Thoresen
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Han skyr ingen midler. Han vil ha svarene. Han er nådeløs og modig. Nitimens politiske reporter Pål Thoresen har tatt på seg frakk og hatt, og skyter fra hofta i serien Valg 09 på 90.

Pål Thoresen

Pål Thoresen skyr ingen midler.

Foto: Hanne Hoftun / NRK

Konseptet er enkelt. Partilederne får 90 sekunder på seg til å svare på et ukjent antall spørsmål Thoresen har på blokka.

- Ryktet hadde begynt å gå partilederne i mellom. De visste at det var vriene spørsmål, og ville gjerne ha spørsmålene på forhånd. Det nektet jeg dem selvfølgelig, sier Thoresen.

Høybråten overrasket

Thoresen avslører at spørsmål som "Hvilket parti er nest best?" og "Hvordan tilbereder du valgflesket?" hos noen partiledere ble mottatt med latter.

- Dagfinn Høybråten viste seg som en stor overraskelse. Han inntok Paul Newmann blikket og var helt klart med fra første stund, sier Thoresen.

Hør alle partilederne her:

Liv Signe Navarsete
Foto: NRK

Liv Signe Navarsete

Dagfinn Høybråten
Foto: NRK

Dagfinn Høybråten

SV-leder Kristin Halvorsen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Kristin Halvorsen

Erna Solberg
Foto: Tomas Moss

Erna Solberg

Siv Jensen
Foto: NRK

Siv Jensen

Venstre-leder Lars Sponheim
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Lars Sponheim

Kulturstrøm

  • Advarer mot stuntutdanning

    Det norske stuntmiljøet mener stuntutdanninga ved International Stunt Academy (ISA) er uprofesjonell og farlig. Helén Sophie Haugen er seksjonsleder i NOKUT som har godkjent utdanninga, og hun sier til Rushprint at deres sakkyndige har vurdert utdanninga og funnet den god nok. Pedagogisk leder ved ISA John Smith Kabashi har ikke svart på Rushprints henvendelser angående påstandene fra stuntmiljøet.

    ROMANIA FILM
    Foto: RADU SIGHETI / REUTERS
  • Slutt for festival

    Det blir stopp for Arvid Hanssen-festivalen på Finnsnes, ihvertfall midlertidig. Festivalen har vært arrangert siden 2005 for å ære den avdøde forfatteren. Kulturhuset har ikke har penger og folk nok til å klare et årlig arrangement.